Jocurile Olimpice

„Bombă” de la TAS » GSP a vorbit cu avocatul Anei Bărbosu și al Sabrinei Voinea: „Teoretic posibil să obțină bronzul”

Sabrina Maneca-Voinea // foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de Justin Gafiuc  —  sâmbătă, 10 august 2024

Sabin Gherdan, avocatul Anei Maria Bărbosu și al Sabrinei Voinea, a declarat pentru GSP că ambele gimnaste au șanse să ia bronzul la sol, la Jocurile Olimpice, după audierea TAS.

  • CONTEXT:
  • Ana Maria Bărbosu a terminat pe 4 în finala la sol de la Jocurile Olimpice, iar Sabrina a fost pe 5. Cele două au fost nemulțumite de cum au fost punctate de arbitri.
  • Ana Maria Bărbosu a avut bronzul pentru 30 de secunde, dar juriul a acceptat contestația americancei Jordan Chiles, căreia i-a acordat punctajul suficient pentru a o întrece pe româncă.
  • Sabrina Voinea a fost depunctată, o decizie considerată greșită de această, din cauza unor imagini văzute din unghiuri incorecte de către arbitri
  • Federația Română de Gimnastică a cerut la TAS 3 medalii de bronz: una pentru Ana Maria Bărbosu, una pentru Sabrina Voinea și una pentru Jordan Chiles

După 7 ore, audierea cazului la TAS s-a încheiat. Verdictul e așteptat astăzi în România, după cum a declarat Sorin Gherdan. Avocatul celor două sportive crede că e posibil ca ambele să primească medalia de bronz la proba de la sol, alături de Jordan Chiles, din SUA.

Sabin Gherdan: „E teoretic posibil ca ambele să obțină bronzul”

„Au fost șapte ore de audieri, iar verdictul îl vom avea după ora 19 în România. Două persoane au trecut prin audieri: antrenoarea sportivei americane și Donatella Sacchi, președinta comitetului tehnic feminin și șefa Superior Jury, care judecă fiecare contestație. Gimnastele nu au fost audiate.

Au existat la mijloc foarte multe chestiuni tehnice, dar veștile sunt îmbucurătoare. Toate scenariile sunt deschise, dar, după tot acest maraton, aș putea evalua că e teoretic posibil ca Sabrina Voinea și Ana Maria Bărbosu să obțină ambele bronzul”, a declarat Gherdan pentru GSP.

Ana Maria Bărbosu / Sursă foto: Facebook@ COSR
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.