Jocurile Olimpice

Franța - Norvegia, finală fără istoric în competiția de handbal feminin de la Jocurile Olimpice » La 44 de ani, Katrine Lunde rescrie istoria

+14 Foto
Norvegia a învins Franța, scor 29-21, și este noua campioană olimpică la handbal feminin.

Articol de Adrian Jitea  —  sâmbătă, 10 august 2024

Norvegia a învins Franța, scor 29-21, și este noua campioană olimpică la handbal feminin.

  • Finala băieților este programată duminică, de la ora 14:30, între Germania și Danemarca.

Competiția de handbal feminin n-a avut parte de surprize. Cele două favorite au mers până la capăt, în finala de pe Stade Pierre-Mauroy. Aproximativ 27.000 de oameni au asistat pe viu la înfruntare.

Norvegia - Franța, finala așteptată de toți fanii handbalului

Naționala pregătită de Olivier Krumbholz a început mai bine. A condus cu 4-1, dar norvegiencele și-au intrat treptat în ritm. La pauză, elevele lui Thorir Hergeirsson conduceau cu 15-13. Antrenorul islandez îndemna la calm.

Strategia lui a dat roade și în debutul părții secunde. Norvegia s-a apărat agresiv și a forțat multe greșeli pe faza de construcție adversă. Deținătoarele trofeului au comis erori de amatori, pase direct în tribune. Legendara Katrine Lunde a contribuit și ea la distanțare. Cu un sfert de oră înaintea finalului, avansul norvegiencelor era de 5 goluri.

+14 Foto
Norvegia - Franța, finala așteptată de toți fanii handbalului

Franța nu renunțase la aur și forța revenirea. Elanul a fost oprit de o pătrundere magică a lui Reistad. A urmat o ratare de la 7 metri, Horacek direct pe lângă poartă, iar soarta trofeului era decisă.

Diferența a continuat să crească. Norvegia a plimbat mingea cu multă lejeritate, extremele au fost puse în valoare des și eficient.

S-a încheiat 29-21. Evident, cu o nouă paradă a lui Lunde! Cea mai bună jucătoare din finală, cu 12 parade, la concurență cu Henny Reistad, autoare a 8 goluri.

Norvegia câștigă al treilea titlu olimpic și o egalează pe Danemarca în fruntea ierarhiei all-time. Franța rămâne cu un singur aur, cel de la Tokyo.

Katrine Lunde rescrie istoria în handbal

Katrine Lunde, ajunsă la 44 de ani, scrie o nouă pagină de istorie. În 2008, la primul titlu, era prezentă și desemnată cel mai bun portar al competiției. Nu a lipsit nici de la aurul din 2012!

Stine Oftedal, prima / FOTO: GettyImages

În tabăra norvegiencelor va urma un schimb de generații. Căpitanul Stine Oftedal, marcatoare a 5 goluri în finală, a transmis că se va retrage din handbal la finalul competiției de la Paris.

Și în tabăra Franței va avea loc un șoc. A fost ultimul meci cu legendarul Olivier Krumbholz pe bancă.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.