Liga 2

Junior Morais, fostul fundaș de la FCSB și Rapid, a revenit în fotbalul românesc

Junior Morais, 38 ani, fostul fundaș al celor de la Rapid, Astra sau FCSB, se întoarce în fotbalul românesc. Foto: Imago

Articol de Cezar Titor  —  sâmbătă, 10 august 2024

Junior Morais, 38 ani, fostul fundaș al celor de la Rapid, Astra sau FCSB, se întoarce în fotbalul românesc.

Junior Morais a semnat cu Metaloglobus, divizionara secundă din Capitală.

Junior Morais a semnat cu Metaloglobus

Junior a început fotbalul în țara natală, la Sao Cristovao, club din Rio de Janeiro, apoi și-a început aventura europeană: în Portugalia, la Freamunde. A evoluat pentru Astra Giurgiu în perioada 2011-2017, trecându-și în palmares un titlu, o Cupă a României și două Supercupe.

Au urmat doi ani la FCSB, iar în 2019 s-a transferat în Turcia, la Gaziantep. A fost unul dintre primii jucători importanți aduși de Rapid la revenirea în elita fotbalului românesc, petrecând doi ani în tricoul alb-vișiniu, preferând să se întoarcă la Gaziantep, unde a evoluat în ultimul sezon (17 partide, fără gol sau pasă decisivă). S-a despărțit în această vară de turci, iar acum, se pare că va reveni în fotbalul românesc, la Metaloglobus, potrivit informațiilor sportpesurse.

Conform site-ului de specialitate, este cotat la 50.000 euro, cea mai mare valoare atingând-o în toamna lui 2014: 2.5 milioane de euro.

Metaloglobus nu are un start ideal de sezon. Trupa lui Ianis Zicu a câștigat în prima etapă, 3-2 cu Chindia Târgoviște, însă a pierdut duelul de astăzi cu Șelimbăr, 1-3.

Junior... e ca vinul. Meci de meci joacă extraordinar, este între primii 5 fundași stânga din Turcia, ca indice. Nu mi-a venit să cred. Toată lumea se întreba cum este un jucător de 37 de ani. Face banda senzațional, având în vedere că joc 3-5-2. Face banda incredibil!

- Marius Șumudică, fost antrenor la Gaziantep, în urmă cu câteva luni, despre calitățile lui Junior

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.