Jocurile Olimpice

Naționala de polo masculin a Italiei, protest inedit la Jocurile Olimpice! De vină a fost decizia TAS de la meciul cu Ungaria

Protestul Italiei la meciul de polo cu Spania, foto: Imago Images

Articol de Romeo Ene  —  sâmbătă, 10 august 2024

Scandal imens la turneul masculin de polo de la Jocurile Olimpice! Italia a cedat în „sferturi” în fața Ungariei, după penalty-uri (10-12). Conducătorii Federației italiene au cerut rejucarea meciului. Ei au susținut faptul că arbitrul a eliminat eronat un jucător și a existat o viciere de rezultat. Jucătorii și staff-ul au ales să protesteze într-un mod inedit la duelul cu Spania, care a contat pentru locurile 5-8.

La finalul timpului regulamentar al partidei din „sferturi” dintre Italia și Ungaria scorul era egal, 9-9. Maghiarii s-au impus în cele din urmă la loviturile de departajare, scor 12-10. Italienii nu au putut accepta eșecul și au protestat vehement la meciul cu Spania.

Italienii au stat cu spatele la intonarea imnului

Italienii nu au fost de acord cu o decizie pe care arbitrul a luat-o aproape de finalul disputei. În momentul în care rezultatul era egal, Francesco Condemi a fost eliminat pentru că ar fi lovit în față un adversar, imediat după ce a trimis mingea în poartă.

Reușita a fost anulată, iar italienii au fost ulterior egalați și învinși la penalty-uri. Federația Italiană de Polo a depus contestație și a solicitat rejucarea partidei, însă World Aquatics a respins-o.

Cazul a ajuns până la TAS, dar nici acolo Italia nu a primit un răspuns favorabil. Italienii au decis să protesteze la meciul cu Spania, care mai era doar pentru palmares.

La intonarea imnurilor, toți jucătorii și componenții staff-ului s-au întors cu spatele la bazin. Italienii au început partida cu un om mai puțin și au ales să evolueze în această formulă timp de 4 minute. Spania a condus cu 4-0 în acest interval și s-a impus, scor 11-9.

Staff-ul Italiei, protest la meciul de polo cu Spania

Italia va juca împotriva Australiei pentru locurile 7-8. „Eliminarea lui Condemi a fost scandaloasă, a distorsionat un meci olimpic, urmărit de milioane de oameni. Este un act de incompetență totală”, a precizat Paolo Barelli, președintele Federației Italiene de Polo pe Apă.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.