Liga 1

CFR Cluj, victorie la scor cu Slobozia » Louis Munteanu, celălalt festival din oraș

+10 Foto
CFR Cluj - Unirea Slobozia/ foto Imago Images

Articol de George Nistor  —  luni, 12 august 2024

CFR Cluj a câștigat clar cu Unirea Slobozia, scor 3-0, în etapa #5 din Superliga. Louis Munteanu a reușit o „dublă”.

Cronică de George Nistor după CFR Cluj - Unirea Slobozia 3-0: Louis Munteanu, celălalt festival din oraș

În Gruia cel delurit cu pretenții europene, CFR Cluj a primit vizita Sloboziei, formație care, cel puțin după primele patru etape disputate în Superliga, nu pare a fi o nou-promovată, ci mai degrabă o echipă de eșalon, ancorată bine în meandrele campionatului. Pe banca ei, un antrenor învățat cu greul: Adrian Mihalcea.

Greu a fost și pentru că jucătorii săi, cazați la mai mult de 100 de kilometri de Cluj, pentru că clubul lor nu s-a organizat la fel de bine precum cei care au ales decibelii de Untold, într-o seară sufocantă de august.

În glumă sau nu, Unirea poate că are scuza viciilor ligii secunde, tot mai imprevizibilă în privința celor care pică sau promovează.

CFR a punctat prin calitate

Încă din primele minute s-a putut observa un joc precaut, dar nu și lipsit de acțiuni. Precaut pentru că miza CFR-ul este joi, atunci când are loc returul cu Maccabi Petah Tikva, în timp ce slobozenii n-au vrut să-și irosească prea rapid șansele de a cuceri puncte.

Prima ocazie de gol a venit după lovitura de cap a lui Leo Bolgado (5'), brazilianul transferat în acest mercato, la debut în echipa lui Dan Petrescu. Fără să pătrundă prea aproape de poarta lui Denis Rusu, feroviarii și-au mai încercat șuturile prin Louis Munteanu și Nkololo.

Când nu au avut posesia, și-au făcut curaj ialomițenii, dornici să construiască pe alocuri și gata să paseze bine pentru a avansa prin Aflana, vârful camerunez școlit la Fălticeni, respectiv mijlocașul central ofensiv Florin Purece.

Până în 38', când Louis Munteanu a deschis scorul din voleu, după centrarea la sacrificiu a lui Nkololo. O zbatere fără prea mult consum de energie, ci calitate aplicată.

+10 Foto
CFR Cluj - Unirea Slobozia/ foto Imago Images

Replica a venit imediat. Florin Purece (40') a reușit golul sezonului, cu un șut perfect plasat la vinclu, însă reușita a fost anulată din motive de ofsaid ca urmare a intervenției sistemului VAR.

Comportamentul bate dreptatea

Atent și impulsiv la orice decizie de arbitraj, Dan Petrescu nu a mai așteptat ca arbitrul Andrei Chivulete să treacă faza prin filtrul gândirii și a reacționat vehement, ceea ce i-a adus un cartonaș galben.

Ulterior, „centralul” a fost înștiințat că posibilul ofsaid va fi analizat în camera VAR. Că au influențat sau nu presiunile antrenorului nu vom ști niciodată, însă cursul jocului trebuie respectat întotdeauna. Anularea golului l-a trecut pe Petrescu prin toate stările, doar că la puterea a doua, cerându-și dreptatea și anularea cartonașului.

S-a mai ales cu încă unul, a deschis portița din spatele băncii tehnice și a închis-o la loc. Sunt ani de zile, în România și în afara ei - o lume sensibil egală cu cea a noastră -, în care „Bursucul” a antrenat și nu și-a rezolvat apucăturile retrograde ce i-au închis orizonturile profesionale.

Louis Munteanu heavy rotation

La revenirea de la cabine, pe fondul scăderii fizice a Unirii, clujenii și-au dus la capăt planul, chiar dacă uneori nu și-au propus mingea.

Gata să speculeze, să preseze cât mai sus, gazdele și-au dublat avantajul (52') după eroarea fundașului central Pospelov, urmărit atent de Adrian Păun, marcator din trei metri.

La jumătatea părții a doua, același Louis Munteanu a mai lovit o dată, cu un șut specialitatea casei, de la depărtare, plasat suficient cât goalkeeper-ul advers să nu poată interveni. Se termină 3-0 și e de căutat în analele primei ligi românești când și în ce context o asemenea investiție a început să producă atât de rapid și consistent în teren.

Louis Munteanu e celălalt festival al Clujului, e piesa pe care o pui la nesfârșit, bucură la fel de tare și, în situația de față, te face să uiți de CFR-ul morocănos al ultimelor sezoane.

FINAL. CFR Cluj – Unirea Slobozia 3-0

  • Aici live + statistici
  • Au marcat: L. Munteanu 38, 64, Păun 52
  • Slobozia a egalat la un minut după golul lui Munteanu, dar reușita lui Purece a fost anulată pentru ofsaid în construcția fazei, la VAR
  • 2.336 spectatori sunt prezenți în Gruia la CFR Cluj - Unirea Slobozia
  • Dan Petrescu a primit al 6-lea cartonaș roșu din cariera de antrenor pe prima scenă a fotbalului românesc

+10 Foto
CFR Cluj - Unirea Slobozia/ foto Imago Images

CFR Cluj – Unirea Slobozia, echipe de start

CFR Cluj: Sava - Abeid, Graovac, Bolgado, Simao Rocha - Fică, K. Keita, Păun - Nkololo, L. Munteanu, Kamara
Rezerve: Hindrich, Camora, Mogoș, Kresic, Boben, R. Filip, Artean, Deac, Tachtsidis, Korenica, Bîrligea, P. Michael.
Antrenor: Dan Petrescu

Unirea Slobozia: D. Rusu - Medina, Antoche, Pospielov, Șerbănică - Ariel Lopez, Coadă - Dorobanțu, Purece, Aganovic - Afalna
Rezerve: Krell, I. Dinu, Lazar, Pacionel, Lemnaru, C. Toma, S. Camara, Bărbuț, Vlăsceanu, Gele, M. Ilie.
Antrenor: Adrian Mihalcea

Arbitru: Andrei Chivulete // Asistenți: Andrei Constantinescu, Ionel Dumitru
Arbitru VAR: Marian Barbu // Asistent VAR: Stelian Slabu

Clasamentul din Superligă

Cu gândul la cupele europene, CFR Cluj întâlnește Unirea Slobozia, una din surprizele sezonului

CFR Cluj primește vizita nou-promovatei Unirea Slobozia într-o perioadă aglomerată, între partidele cu Maccabi Petach Tikva, din turul 3 al preliminariilor Conference. Iar antrenorul Dan Petrescu are de gând să menajeze mai mulți titulari, așa cum s-a întâmplat și etapa trecută.

În acest an, CFR a început greu. Are doar patru puncte (o victorie, un egal, două înfrângeri) și e pe 12. Asta în timp ce trupa lui Adrian Mihalcea a avut un start peste așteptări. E pe 6, cu 5 puncte (o victorie, două egaluri și o înfrângere).

Ce a spus Dan Petrescu înainte de CFR Cluj – Unirea Slobozia

Nu ne permitem să jucăm cu primul 11. Riscăm să pierdem 3-4 jucători. Am făcut un lot mare... E un risc, mi-l asum. Vor fi 10 jucători noi.

Am pierdut ultimele meciuri și sunt foarte dezamăgit. Nu meritam să pierdem, am avut ocazii. E presiune mare pe noi. Am urmărit-o pe Unirea Slobozia și am rămas impresionat. O să spuneți că exagerez iar, dar sunt impresionat de cât de repede a format o echipă. Are 11 jucători noi, iar 9 sunt titulari. Dar când ai timp... Noi călătorim, unii rămân aici... Din păcate, ne-am trezit târziu și am făcut două echipe. Iar asta se vede în rezultate. Le-am zis jucătorilor că duminică și joi avem două finale. Sunt conștient că acest meciuri ne pot decide viitorul. Ne-am trezit târziu și nu am putut să amânăm acest meci. Ar fi fost ideal, pentru că aveam mai mult timp. Maccabi are o săptămână să pregătească partida. Și sunt foarte îngrijorat.

La unii se simte oboseala... Chiar dacă lumea spune că e început de sezon, dar nu e normal să nu ai o zi liberă! Nu ai cum să nu lași o zi liberă de o lună și jumătate. Dar nu avem când să o lăsăm. S-au adunat multe meciuri, dar sperăm ca în continuare să nu avem zile libere. Dar îmi e foarte greu să ai rezultate. Să aduni jucători pe grabă... Îmi e foarte greu.

Unirea Slobozia are viteză în atac și stă foarte bine la fazele fixe, acolo unde noi nu mai suntem unde am fost. Iar în atac, Unirea e foarte periculoasă. A bătut Farul și a dominat-o pe Hermannstadt.

– Dan Petrescu

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.