Liga 1

Spectacol total în Poli Iași - Dinamo! „Câinii”, șifonați rău înaintea derby-ului cu Rapid » 3 jucători, OUT din cauza accidentărilor

+13 Foto
Poli Iași - Dinamo, foto: Facebook Dinamo București

Articol de Eduard Apostol, Ovidiu Minea  —  luni, 12 august 2024

Poli Iași și Dinamo au oferit un meci spectaculos în etapa 5 din Superliga. Cele două formații au terminat la egalitate, scor 2-2. „Câinii” au deschis scorul rapid, în minutul 3, prin Selmani dintr-un penalty, însă au fost întorși până la finalul primei reprize.

A fost un meci extrem de complicat pentru Dinamo. 3 jucători de bază s-au accidentat și ar putea rata derby-ul cu Rapid. Abdallah și Politic s-au rupt în prima repriză, în timp ce Petru Neagu nu a mai putut continua în prelungirile partidei.

Cronică de Eduard Apostol: Cascadorii râsului + cascadorii plânsului!

Poli Iași - Dinamo 2-2. O remiză aprigă și plină de faze interesante. Dar și de erori bezmetice, și de accidentări teribile, în dreptul dinamoviștilor Abdallah, Politic și Neagu.

Meciul a început de la 1-0 pentru Dinamo. Nu ca pe vremuri, când adversarii doar se uitau, în anii '80, la tricourile acelei mari echipe a lui Mircea Lucescu, ci fiindcă Selmani a fost mult mai rapid și mai isteț decât Samayoa.

Era secunda 20 când fundașul ieșenilor a trimis neglijent către propriul portar, iar Selmani a stat la pândă și a profitat. Fault, evident, din nou ceva "parlamentări" în echipa roș-albilor cine să bată penalty-ul, a ținut să o facă Selmani. A irosit o ocazie monumentală în Copou la precedenta descindere, acum și-a luat revanșa. A tras să rupă plasa! Gol în minutul 2. Doar că entuziasmul s-a risipit foarte repede.

3 goluria adunat Selmani în cinci etape în startul sezonului

Ieșenii s-au trezit din pumni și au atacat furibund. Ce răsplată!

+13 Foto
Poli Iași - Dinamo, foto: Ovidiu Minea

A urmat un iureș la poarta lui Dinamo! Care s-a materializat cu supergolul lui Bordeianu (13). Un trasor cu stângul de pe la 30 de metri. Golubovici are și scuza că mingea a fost deviată de Gnahore, a văzut-o abia în plasă. Până la această reușită de excepție, moldovenii au avut câteva incursiuni periculoase, punând o presiune teribilă mai ales la cornere.

Situația s-a schimbat, "câinii" resimțeau o stare de disconfort. Mai ales că și Abdallah s-a rupt, n-a stat mai mult de opt minute pe gazon. Ieșenii au prins curaj și au iuțit ritmul, sperând să fructifice momentul prielnic. Dinamo a fost sub presiune! Gazdele au vrut să fie șmechere, cum le-a cerut Tony, au tras din toate pozițiile.

7.357 de spectatoriau asistat la meci, dintre care 832 de fani dinamoviști, cifră oficială

Cel mai bun atac din Superliga a rămas fără atacanți!

+28 Foto
Abdallah și Politic s-au accidentat în Iași - Dinamo, foto: captură de ecran Prima Sport

Dinamo și-a revenit, treptat. Cîrjan l-a servit impecabil pe Politic, acesta și-a făcut balonul cum îi place lui mai mult, ca să șuteze din centru, dar Jesus Fernandez (22) a avut o paradă de excepție. Spaniolul trecut pe la Real Madrid a fost în diverse etape ale aventurii sale în Superliga un obstacol greu de trecut în fața "câinilor".

Mai grav pentru Dinamo este că l-a pierdut prematur și pe Politic după Abdallah. Căpitanul roș-albilor n-a prins jumătate de ceas pe teren, n-a mai putut continua după o intrare mai tare a unui adversar. Spre deosebire de situația lui Hakim, care a ieșit agonizând, la Politic dinamoviștii nu au vrut să-și asume riscuri și mai mari. Oricum, ieșenii au intrat agresiv, au fost polițe de plătit și după accidentarea teribilă a lui Luca Mihai la ultimul meci direct.

Deja doi dintre membrii celui mai eficient atac al momentul din Superliga erau ieșiți din uz! Iar Dinamo a șchiopătat, mai ales că un al treilea om important al primului „11”, Milanov, nici nu a făcut deplasarea la Iași din cauza unei răceli puternice.

Dinamo readusă la viață de un tontogol

Dinamo fără acești trei jucători și cu alde Bordușanu, Bani și Neagu e o echipă de pluton. Cum este fotbalul, incredibil! Samayoa (45Ă5) a încheiat ca erou repriza după acea greșeală din start. La capătul mai multor șicane cu Boateng, Samayoa a scăpat din marcajul fundașului advers și a reluat ca un veritabil vârf.

Poli a întors rezultatul după ce a început de la 0-1! Fix înaintea pauzei. Defensiva roș-albilor a fost penibilă la această fază.

Dinamo nu mai avea ce face, a trecut în ofensivă încă de la începutul reprizei secunde. Și, din nou, a fost premiată. "Câinii" nu știu să se apere, dar pun presiune și primesc recompense în atac. Fundașii Iașiului Samayoa - Todoroski au fost cel mai mare dușman al porții lui Fernandez.

La capătul unei acțiuni ofensive extinse, Dinamo a egalat: Sivis a centrat spre zona unde era Neagu, iar Todoroski (57) a lovit ireal de prost balonul și și-a dat autogol.

Au dat-o la pace abia spre final

A urmat un fotbal aprig. Chiar dacă au fost și greșeli cu duiumul. Dar a fost luptă, nicio echipă nu a arătat ca s-ar mulțumi cu un egal. Sau s-ar mulțumi ca ultimă variantă.

Bordușanu (75) a avut o poziție bună, prea bună. Dar a nimerit doar bara! Deși a avut timp să-și facă mingea cum se poate mai bine. Selmani (79) s-a descurcat bine, în sensul să scape din marcaj, doar că n-a mai avut suflu și a tras telefonat.

Au fost niște preluări jenante pentru nivelul primei divizii, cu toată munca depusă de jucători. S-a terminat 2-2, cu jucătorii epuizați, dar aproape de o încăierare de "cocoși". Dinamo scoate un punct, dar a fost plătit scump, cu accidentări, în perspectiva derby-ului cu Rapid!

FINAL » Poli Iași - Dinamo 2-2

  • Au marcat Mihai Bordeianu 13, N. Samayoa 45+4 / Astrit Selmani 3 (penalty), Todoroski 57 (autogol)
  • Abdallah și Politic au ieșit accidentați în primele 30 de minute.
  • Click AICI pentru live și statistici
  • 7357 au asistat la meci (cifră oficială)

FOTO. Todor Todoroski, autogol de cascadorii râsului în Iași - Dinamo

+7 Foto
Autogolul lui Todoroski, foto: captură de ecran Prima Sport

În minutul 57, Dinamo a egalat la 2 în Copou. Fundașul macedonean Todor Todoroski (25 de ani) a înscris în propria poartă după centrarea lui Maxime Sivis (26 de ani).

GALERIE FOTO. Cele mai spectaculoase imagini din Poli Iași - Dinamo

+13 Foto
Poli Iași - Dinamo, foto: Ovidiu Minea

Poli Iași - Dinamo, echipe de start:

Poli Iași (4-1-4-1): Fernandez - Atanaskoski, Todoroski, Samayoa, Claudio Silva - Gouet - Gheorghiță, Bordeianu, A. Roman, Tailson - Kamberi
Rezerve: Niga, Tănasă, R. Ispas, F. Ilie, Guilherme Santos, Stefanovici, V. Gheorghe, L. Mihai, Miskovic, Harrison, G. Teixeira, D. Popa
Absenți: Marchioni, Teixeira (accidentați)
Antrenor Tony da Silva

Dinamo (4-3-3): Golubovic - Sivis, Boateng, Homawoo, Opruț - Bordușanu, Cîrjan, Gnahore - Abdallah, Selmani, Politic
Rezerve: Roșca, Pașcalău, Licsandru, P. Neagu, Bani, Patriche, A. Irimia, Rotund, Amzăr, Florescu, C. Costin
Absenți: -
Antrenor Zeljko Kopic

Stadion „Emil Alexandrescu”
Arbitru Sebastian Colțescu. Asistenți Vasile Marinescu (ambii din București), George Duță (Bacău)
Arbitru VAR Iulian Călin (Ștefănești). Asistent VAR Ovidiu Artene (Vaslui)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.