Jocurile Olimpice

„Pedeapsa lui Jordan Chiles a rupt blestemul pentru români” » Americanii au ratat medalia pentru 4 secunde și au găsit „țapul ispășitor”

Jordan Chiles o îmbrățișează pe Cecile Landi. Foto: Imago

Articol de Cezar Titor  —  duminică, 11 august 2024

După decizia TAS în cazul medaliei de bronz de la proba de sol a Jocurilor Olimpice de la Paris, care a fost în favoarea româncei Ana Maria Bărbosu, presa internațională a găsit și un țap ispășitor: Cecile Landi, antrenoarea lotului de gimnaste din SUA.

Ieri, 10 august, au avut loc audierile la TAS în cazul gimnastelor Ana Maria Bărbosu și Sabrina Voinea, care au contestat rezultatele finalei din proba de sol, de la Jocurile Olimpice. Tribunalul de la Lausanne a acceptat cererea făcută de Ana Maria Bărbosu și recomanda ca sportivă să primească medalia de bronz.

Conform regulilor impuse de Comitetul Olimpic Internațional, ultima gimnastă din rotație are un minut la dispoziție pentru a depune contestație. Conform comunicatului oficial al Tribunalului de la Lausanne, contestația americancei a întârziat cu patru secunde! O astfel de anchetă poate fi demarată doar de un antrenor acredidat, Cecile Landi în această situație, notează esentiallysports.

„Mustrarea lui Jordan Chiles a rupt blestemul de 20 ani al românilor”, făcând referire la cele întâmplate cu gimnastele din România în ultimele decenii, dar și la nedreptatea Andreei Răducanu de la Sydney, au titrat cei de la esentiallysports.

Cecile Landi, antrenoarea lotului de gimnastică al SUA, găsită vinovată pentru pierderea medaliei de bronz, obținută în detrimentul sportivelor din România

Solicitanții au cerut o hotărâre din partea a TAS, care să concluzioneze faptul că, în ceea ce privește contestația, americanii au depășit termenul limită 1 minut specificat în art. 8.5 din Regulamentul Tehnic FIG 2024 (adică 1 minut și 4 secunde) și să respingă cererea ca fiind tardivă, menținând astfel scorul inițial de 13.666 și ajustând clasamentul final în consecință.

- Comunicat Tribunalul de Arbitraj Sportiv

„Nu ar trebui să dau nicio explicație, însă o voi face. Cel mai bun rezultat pe care l-ar fi putut avea din start la sol Jordan a fost 5.9. În calificări și la finalele pe echipă, a primit un 5.8 și nu am contestat această decizie, am observat că nu au fost completate toate elementele

Să fii clasată pe poziția a 5-a, neavând nimic de pierdut, am trimis contestația. Nu am vrut să regret că nu am făcut-o. Nu credeam că va fi acceptată, însă, spre surprinderea mea, a fost. Jordan a câștigat medalia, nu a furat nimic de la nimeni! Dacă îmi pare rău pentru sportiva din România? Bineînțeles! A fost trist să văd asta, însă acesta este sportul”, a spus Cecile Landi, care a participat la ediția din 1996 a Jocurilor Olimpice, în urmă cu câteva zile.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.