Opinii

Mai are Giuleștiul răbdare?!

Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de Ovidiu Ioanițoaia  —  duminică, 11 august 2024

Se îngroașă gluma la Rapid, singura echipă din Superligă care n-a câștigat niciun meci din cele 5 disputate până acum! Ca atare, deși a cheltuit milioane de euro ca să se întărească, anunțata candidată la titlu, ori măcar la podium, a strâns doar 4 puncte din 15 posibile și e în pericol de a ocupa o poziție retrogradabilă la finalul etapei aflate în curs de desfășurare!

Sâmbătă, la Buzău, Rapid a condus-o pe nou-promovata Gloria din minutul 10 în 77, atât că, egalată din penalty, s-a întors acasă fără victorie. Ceea ce evident că i-a înfuriat pe fani, care i-au cerut iarăși demisia lui Neil Lennon și le-au pus în vedere jucătorilor să plece din Giulești!

Rezultatul i-a nemulțumit pe suporterii vișinii, dar și prestația favoriților. În special, evoluția acestora, haotică, întâmplătoare, la ce-o fi și ce-o ieși, nicio schemă, nicio strategie! Și n-a ieșit mai nimic, drept pentru care, dezamăgitoare, partida s-a încheiat în huiduielile galeriei oaspete.

Răbdarea celor ce iubesc Rapidul a ajuns la capăt. E pe sfârșite, dovadă că s-a scandat încă o dată numele lui Șumudică. Acestei presiuni i s-a adăugat cea venită dinspre Săpunaru, idolul tribunei transformat de tehnicianul nord-irlandez din căpitanul echipei în rezervă!

Cu rugămintea de a accepta clișeul, vă rog să admiteți că Giuleștiul stă pe un butoi de pulbere. Unul ce riscă să explodeze în orice moment.

Cât ai fi de cârcotaș, și nu ducem lipsă de așa ceva, n-ai cum zice că Lennon e nepregătit. Nu poate fi slab un tehnician care până la 53 de ani a câștigat în Scoția de 5 ori campionatul cu Celtic Glasgow și de 4 ori Cupa. Aici nu-i de discutat, trebuie că Lennon e bun. Competent, de încredere.

Neil Lennon, tehnicianul Rapidului

Dar rămâne de discutat, asta, da, chiar da!, în ce măsură planul lui de a face formația din Grant "să joace în stil britanic", declarația îi aparține, e ceea ce merge la Rapid. E, oare, Rapidul gata, fizic și psihic, să suporte o asemenea modificare de atitudine și de abordare?, iată o întrebare la care răspunsul e mai degrabă nu.

Altfel spus, dincolo de așezarea în teren, reproș adresat public lui Lennon, va reuși acesta să răstoarne modul de a gândi și de a juca al Rapidului? Să schimbe complet mentalitatea? E el omul potrivit la locul potrivit în Giulești și, dacă da, de cât timp va avea nevoie ca să-și aplice ideile și, ce doresc fanii și investitorii, să obțină rezultate?

În fotbalul românesc, nimeni nu-ți oferă timp suficient. Mereu agitatul Rapid, și mai puțin. Iar când ești plătit, precum Neil Lennon, cu 50.000 de euro pe lună, nici nu prea poți solicita asta de la o echipă care a băgat 4 milioane de euro în transferurile de peste vară. Ca să fie la retrogradare!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.