Stranieri

S-a aflat motivul pentru care Ionuț Radu a fost refuzat de clubul la care voia să se transfere » GSP are toate detaliile

Ionuț Radu a ratat transferul la clubul la care voia să ajungă. Foto: Imago.

Articol de Daniel Scorpie, George Nistor  —  duminică, 11 august 2024

Ionuț Radu (27 de ani) a ratat transferul la Sampdoria, club la care spera să ajungă după zece ani în care a fost legat contractual de Inter. Campioana Italiei și portarul român au ajuns la concluzia că cele două părți trebuie să se despartă definitiv în acest mercato, însă celelalte opțiuni pe care goalkeeper-ul le are în acest moment nu sunt tocmai pe placul său.

Viitorul lui Radu va fi tot în Italia, dar în Serie B. Sampdoria și Sassuolo au negociat mutarea în ultimele zile, genovezii fiind nevoiți să facă pasul înapoi, spre dezamăgirea jucătorului care voia să revină în Liguria, acolo unde a mai evoluat pentru rivala Genoa, în perioada iulie 2019 - ianuarie 2020.

Gazeta Sporturilor a aflat ce a stat în spatele deciziei celor de la Sampdoria de a sista negocierile, într-un moment în care totul părea rezolat.

Ionuț Radu, refuzat de Sampdoria în ultimul moment

Decizia Sampdoriei de a renunța la pista Ionuț Radu a venit după ce Lega B, de comun acord cu Federația Italiană de Fotbal, a blocat investițiile în transferuri ale formației din Genova pentru că nu a respectat indicatorii economici de reeșalonare a datoriilor.

Din informațiile GSP.ro, oficialii clubului nu au găsit împreună cu cei de la Inter o soluție pentru a-l achiziționa cu cost zero pe portarul român.

Mai mult, salariul de un milion de euro pe sezon complică și mai mult situația, întrucât „i blucerchiati” sunt obligați să nu crească bugetul de remunerare actual.

3 milioane de euroeste cota de transfer a lui Ionuț Radu potrivit Transfermarkt

Chiar și realizată fără costuri, mutarea ar necesita plecarea de jucători din lot pentru a acoperi salariul lui Radu.

Prin urmare, transferul românului la Sassuolo a devenit iminent. Formația pregătită în prezent de Fabio Grosso a retrogradat în Serie B după 11 ani în primul eșalon al Italiei.

Ionuț Radu, 27 de ani, nu s-a impus nici la Bournemouth. Foto: Imago

Nantes s-a reorientat

Auxerre, Nantes și Strasbourg, toate din Franța, l-au mai dorit pe Radu în această vară, dar negocierile nu au ajuns la final.

„Canarii” au fost cei care au insistat cel mai mult pentru aducerea lui Ionuț Radu, însă pe ultima sută de metri au găsit o nouă opțiune pentru buturi: Mory Diaw (31 de ani), portarul celor de la Clermont.

Potrivit L'Equipe, prima ofertă a fost refuzată de către jucătorul de origini senegaleze, pe fir intrând și Olympique Marseille.

Deși Diaw și-a dat acceptul de a evolua pe Velodrome, însă părțile sunt departe de a fi înțelese în acest moment.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.