Campionate

Coechipierul lui Drăgușin s-a filmat luând un drog periculos și a postat online » Reacția lui Tottenham

Tottenham a declanșat o investigație în cazul lui Yves Bissouma. Foto: Facebook Tottenham

Articol de Aurelian Botezatu  —  luni, 12 august 2024

Mijlocașul ivorian al lui Tottenham, Yves Bissouma (27 de ani), a inhalat așa numitul „funny gas”, protoxid de azot, un gaz hilariant ce poate duce la paralizie. În combinație cu alcoolul sau cafeaua crește foarte mult riscul de infarct.

Yves Bissouma, Coechipierul lui Radu Drăgușin, a devenit un caz la Tottenham Hotspur. Cu doar câteva zile înaintea startului în noul sezon, Bissouma s-a filmat în timp ce inhala „funny gas”, protoxid de azot, dintr-un balon. Mai rău, a postat videoclipul și pe rețelele de socializare, declanșând furia suporterilor și o investigație împotriva lui la club.

Protoxidul de azot provoacă o falsă stare de bine, dar poate duce la paralizie și infarct

Acest gaz ilariant, cunoscut și ca „gazul de râs”, este un drog extrem de periculos. Inhalat din baloane umflate cu ajutorul unui dispozitiv de tip sifon, provoacă o falsă stare de bine, extrem de periculoasă.

Poate duce la paralizie, iar în combinație cu alcoolul sau cafeaua riscul de infarct este extrem de mare. Respectivul gaz a fost declarat ilegal în Marea Britanie, în cursul anului trecut.

Yves Bissouma a inhalat gazul după o petrecere

Yves Bissouma trage din balonul cu gaz ilariant / Foto: The Sun

Când a filmat videoclipul, Bissouma se afla într-o limuzină, alături de mai mulți amici, după ce participaseră la o petrecere. Era chiar după amicalul cu Bayern (2-3), disputat sâmbătă seară.

Ulterior și-a cerut scuze pentru „lipsa severă de judecată. Înțeleg cât de grav este acest lucru și riscurile pe care le implică pentru sănătate și îmi iau foarte în serios responsabilitatea de fotbalist și model de urmat”.

Yves Bissouma, sâmbătă, în duel cu bavarezul Musiala, în amicalul Tottenham - Bayern 2-3 / Foto: Imago

La solicitarea tabloidului The Sun, un purtător de cuvânt al lui Tottenham a precizat: „Am declanșat o investigație internă”. Adus de la Brighton în 2022, Bissouma este ultimul pe o listă lungă de jucători din Premier League care au inhalat protoxid de azot. Unul dintre ei, devenit dependent, a fost salvat anul trecut de paramedici.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.