Jocurile Olimpice

Mesajul lui Emmanuel Macron, imediat după ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice: „A existat un singur pierzător la această ediție”

+61 Foto
Emmanuel Macron, președintele Franței, a fost prezent la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice / Foto: Imago

Articol de Cezar Titor  —  luni, 12 august 2024

Emmanuel Macron, 46 ani, președintele Franței, a acordat un interviu celor de la L`Equipe, imediat după spectaculoasa ceremonie de închidere a Jocurilor Olimpice. A declarat că Franța a reinventat Jocurile Olimpice, ediția de vară, lăudând eforturile tuturor celor implicați.

Spectacolul Jocurilor Olimpice a ajuns la final, ceremonia de închidere de pe Stade de France fiind una grandioasă.  

Drapelul României a fost purtat de Mihaela Cambei, cea care a obținut medalia de argint la haltere, categoria 49 de kilograme. Steagul olimpic a fost purtat de celebrul Tom Cruise către Los Angeles, unde vor avea loc Jocurile Olimpice din 2028.

Trei ore a ținut ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, una care a fost dedicată sportivilor și celor care au lucrat pentru ca această competiție să fie un succes. 

Emmanuel Macron: „Am reinventat ediția de vară a Jocurilor Olimpice”

„Un lucru clar a fost dezvăluit, cred că am acordat multă energie Jocurilor Olimpice. Am reinventat ediția de vară a acestora, am readus scânteia, care a lipsit în ultimii ani. Vreau să transmit că sunt extrem de mândru de toți francezii. Există un singur pierzător: spiritul eșecului.

Al tuturor celor care ne-au explicat, vreme de șapte ani, că e o nebunie să organizăm Jocurile Olimpice. Ni s-a spus că ceremonia de deschdiere de pe Sena a fost o lipsă a conștientizării problemelor de securitate, că nu vom avea suficiente medalii, că va fi un abis financiar, că nu am putea să înotăm în Sena”, a spus Macron pentru L`Equipe.

Cu doar 18 zile înainte de startul Jocurilor Olimpice, Franța stătea pe un butoi cu pulbere: premierul demisionase, în urma rezultatelor alegerilor parlamentare, în urma cărora partidul centrist al lui Macron pierduse puterea. 182 de locuri a câștigat Noul Front Popular, în timp ce partiduL președintelui Macron a bifat 163 de locuri.

Adunarea Națională, mișcarea condusă de Marine Le Pen, s-a mulțumit cu 143 de locuri, în condițiile în care era dată ca mare favorită a scrutinului.

+61 Foto
Mihaela Cambei, portrapelul României la festivitatea de pe Stade de France / FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)

Într-un final, am reușit! A fost rezultatul unei munci colective extraordinare. Toate departamentele guvernamentale, autoritățile locale, mișcarea sportivă cu federațiie aferente au făcut o muncă extraordinară. Este o dovadă clară a faptului că atunci când francezii sunt uniți pot face lucruri extraordinare.

- Emmanuel Macron, președintele Franței

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.