Campionate

Fotbalistul lui Bayern și-a vopsit ghetele la amicalul cu Tottenham. Semnificația inedită a deciziei sale

Joshua Kimmich și-a înnegrit ghetele / Foto: Imago

Articol de Aurelian Botezatu  —  luni, 12 august 2024

Joshua Kimmich, mijlocașul lui Bayern, 29 de ani, și-a încheiat contractul cu Nike și a vrut să semnaleze astfel că este deschis unor noi oferte.

Joshua Kimmich a atras atenția la amicalul contra lui Tottenham (3-2) cu ghetele pe care le-a purtat. Sau mai bine zis prin aspectul lor.

Mesajul lui Joshua Kimmich: „Sunt liber, faceți-mi o ofertă”

Mijlocașul lui Bayern a purtat o pereche de Nike, însă a acoperit logo-ul cunoscutului producător de echipament sportiv cu vopsea neagră!

Kimmich a dat cu vopsea negră pe ghete / Foto: Imago

Explicația? Contractul pe termen lung al internaționalului german cu Nike a expirat recent. Potrivit tabloidului Bild, Kimmich negociază în prezent un nou acord, cu mai mulți producători. Iar pantoful înnegrit se pare că are scopul de a exprima ceva în genul „sunt liber, faceți-mi o ofertă!”.

Joshua Kimmich a câștigat peste 1,5 milioane de euro din precedentul contract pentru ghetele de joc

Și încă una consistentă! Din ultimul contract cu Nike, Kimmich a câștigt peste 1,5 milioane de euro pe an! Altfel, mijlocașul în vârstă de 29 de ani și-a clarificat situația la Bayern. Deși s-a speculat că va pleca, iar Paris SG a și expediat pe adresa lui Bayern o ofertă concretă, el a decis să continue la bavarezi.

Familia se simte foarte bine la Munchen, soția și cei patru copiii nu vor sub nicio formă să părăsescă metropola bavareză, astfel că, în următoarele luni este de așteptat ca Joshua să prelungească. Actualul contract expiră în 2025.

Vincent Kompany l-a readus pe Joshua Kimmich la mijlocul terenului

Inclusiv poziția sa în teren pare să se fi clarificat. Folosit sezonul trecut, de Thomas Tuchel, pe postul de fundaș dreapta, la fel ca la echipa națională, el a fost readus în linia mediană de noul antrenor, Vincent Kompany.

Împotriva lui Tottenham (3-2), Kimmich a revenit pe poziția de mijlocaș defensiv, alături de Pavlovic, dar a acționat mai degrabă ca un optar. Foarte ofensiv, el a inițiat aproape toate atacurile lui Bayern.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.