Campionate

PSG a câștigat duelul cu Bayern pentru vedeta de la Jocurile Olimpice! Achiziție de 60 de milioane de euro

Desire Doue, numărul 11, la JO de la Paris / Foto: Imago

Articol de Aurelian Botezatu  —  luni, 12 august 2024

Desire Doue, 19 ani, una dintre vedetele Franței la JO 2024, a ales PSG, deși multă vreme a înclinat spre un transfer la Bayern. Parizienii îi vor plăti 60 de milioane de euro lui Rennes.

Bayern și PSG au dus o luptă la baionetă pentru noua stea a reprezentativei Franței, Desire Doue. Iar în cele din urrmă, potrivit specialistului în mercato Fabrizio Romano, a câștigat campioana Franței.

Bayern a oferit mai puțini bani decât PSG pentru Desire Doue

Bayern i-a oferit lui Rennes 45 de milioane de euro, plus alte 5 milioane bonusuri, pentru extrema în vârstă de 19 ani. Însă francezii voiau 60 de milioane și PSG le-a satisfăcut cererea fără să mai negocieze.

Jucătorul, la rându-i, a înclinat multă vreme spre un transfer în Bundesliga. Și după ce a pierdut finala Olimpiadei, 3-5 cu Spania, a declarat: „Dacă până acum m-am focusat pe echipa națională, a venit timpul să iau o decizie în privința viitorului meu”.

Desire Doue este al doilea jucător care o refuză pe Bayern în această vară, după Xavi Simons

Și cum nemții n-au fost dispuși să mai pluseze, iar Rennes se înțelesese deja cu PSG, a optat în cele din urmă pentru campioana din Hexagon. Astfel, Doue devine al doilea jucător care o refuză pe Bayern în această vară, după ce olandezul Xavi Simons, 21 de ani, a hotărât să rămână încă un sezon la Leipzig.

Bayern i-a transferat până acum pe Michael Olise, coechipierul lui Doue la națională, de la Crystal Palace, pe Joao Palhinha, de la Fulham, și pe Hirroki Ito (VfB Stuttgart). Următoarea achiziție ar trebui să fie Jonathan Tah.

Vine Jonathan Tah, de la Bayer Leverkusen?

Munchenezii s-au înțeles și cu internaționalul german, și cu Bayer Leverkusen. În condițiile în care contractul lui Tah expiră în 2025 și nici nu mai vrea să prelungească, „farmaciștii” au acceptat 25 de milioane de euro plus până la 5 milioane sub formă de bonusuri de performanță.

El ar urma să-l înlocuiască la Bayern pe Matthijs de Ligt, vândut lui Manchester United în schimbul a 45 de milioane de euro, la care se adaugă bonusuri în valoare de până la 5 milioane.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.