Campionate

Au râs de el după ce a luat în greutate. La 3 luni distanță, e alt om și face destăinuiri de impact: „Nu mă mai puteam motiva. Voiam, dar nu puteam”

În stânga, Niklas Sule, varianta din mai 2024. În dreapta, Sule fotografiat pe 6 august

Articol de Daniel Grigore  —  luni, 12 august 2024

Pe parcursul sezonului 2023/2024, Niklas Sule (28 de ani) a pus câteva kilograme, motiv pentru care a pierdut atât rolul de titular la Borussia Dortmund, cât și lotul Germaniei pentru Euro 2024.

Între timp, conștient că este nevoie de o schimbare, Sule s-a pus pe treabă, a dat jos kilograme bune și se simte pregătit pentru noul sezon, în care va lupta cu Nico Schlotterbeck și Walderman Anton pentru un post de titular.

„Probabil că a fost cea mai intensă vară din viața mea. Dar aveam nevoie urgent de asta, după un an cu care personal nu aș putea fi deloc satisfăcut, mult sub așteptări.

Am luat pauza de vară cu scopul de a crea un Niklas Sule 2.0. Acum sunt într-un cadru mental în care n-am mai fost de multă vreme, unul din care pot să atac din nou.

Mi-a fost greu, nu am simțit nicio zi ca fiind de vacanță, dar să văd cum sunt acum mă face fericit și mândru”, spune el acum într-un interviu acordat Sport1, citat de Kicker.

Niklas Sule se destăinuie, după ce a pus kilograme bune sezonul trecut: „Nu mă mai puteam motiva”

Ce a dus la „deraierea” din sezonul trecut? Explică chiar fundașul central că a fost vorba despre un blocaj de ordin mental:

Pur și simplu nu am reușit să fac lucrurile corecte din punct de vedere mental. Nu mă mai puteam motiva. Voiam să o fac, dar nu puteam. Din fericire, mă descurcam foarte bine în viața privată, unde totul a fost și este bine. Am purtat multe discuții importante și am primit ajutor.

Acum am o echipă de oameni care sunt vârfuri în domeniul lor. Am verificat exact de cine am nevoie în preajma mea. Lucrez de multă vreme cu un mental coach genial. Ajutorul lui valorează cât greutatea lui în aur. Iar bucătarii care m-au însoțit în ultimele câteva săptămânii sunt de top”.

Nikas Sule: „Nu meritam să fiu convocat la Euro, decizia este complet de înțeles”

Sule, fundaș central cu 49 de meciuri pentru prima reprezentativă a Germaniei, nu a prins lotul Die Mannschaft pentru Campionatul European din vară. Nu îi poartă ranchiună selecționerului Julian Nagelsmann, chiar susține că înțelege decizia antrenorului:

„Bineînțeles că te gândești: «Rahat, omule. Ai făcut parte tot timpul din echipă în ultimii câțiva ani, iar acum ei joacă și tu practic trăiești în sala de fitness». Dar nu meritam să fiu convocat pentru Euro de către Julian Nagelsmann. Decizia este complet de înțeles, nu este nimic greșit”.

În stânga, Niklas Sule, varianta din mai 2024. În dreapta, Sule fotografiat pe 6 august
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.