Liga 1

Edvinas Gertmonas despre victoria istorică din Gruia: „Am oferit un cadou orașului, dar este o pagină închisă"

Articol de Eduard Apostol  —  luni, 12 august 2024

Portarul titular al lui U Cluj, Edvinas Gertmonas, 28 de ani, a spus ce impact are startul pozitiv din Superliga asupra echipei de pe malul Someșului, fiind pregătit de meciul cu Petrolul (ora 19:00, „Ilie Oană”).

Edvinas Gertmonas, portarul lituanian al Universității Cluj, s-a impus în primul 11 al ardelenilor și a devenit numărul 1 între buturile alb-negrilor. La fel ca și ceilalți coechipieri, fotbalistul este de părere că "Șepcile roșii" pot să continue seria invincibilității.

Astăzi, de la ora 19:00, U Cluj joacă în deplasare cu Petrolul, pe stadionul "Ilie Oană". Echipa este pe podium în acest moment, cu 8 puncte în 4 etape.

Aș vrea să luăm cele trei puncte. De fiecare dată când intrăm pe teren, mergem la victorie. Încercăm să câștigăm. Asta e mentalitatea necesară când intri pe teren. Nu pot să spun ce a pregătit antrenorul, ce sistem vom juca
Edvinas Gertmonas, portar U Cluj

Edvinas Gertmonas a trecut peste euforia victoriei cu CFR Cluj: „Am primit o zi liberă, apoi totul a trecut”

Lituanianul a vorbit despre cum a trăit meciul cu CFR și cum s-a simțit săptămâna de pregătire după succesul din Gruia, scor 3-2.

"A fost un meci greu. A fost frumos că am câștigat, un lucru mare pentru oraș. Într-un final, după mult timp, am câștigat și am oferit un cadou orașului. S-a simțit bine. Trebuie să ne gândim la Petrolul și să mergem înainte.

Am primit o zi liberă, dar după a fost o pagină închisă. Trebuia să privim înainte și să pregătim următorul meci. Nu aș zice că a fost mai greu sau mai ușor la antrenamente.

Avem o atmosferă bună în vestiar. Nu știu ce aș putea zice. Totul e așa cum ar trebui să fie. Rezultatele sunt decente. Nu ne putem plânge sau ceva de genul, totul e bine", a reacționat fotbalistul baltic.

4goluri a încasat Gertmonas în primele patru runde ale sezonului, într-un meci menținând neatinsă plasa porții sale

Edvinas Gertmonas despre ceea ce a văzut în Liga 1: „Oricine poate bate pe oricine"

Gertmonas a precizat ce impact are Liga 1 asupra lui: "Ce am învățat în România este că oricine poate bate pe oricine. Dacă te aștepți la o victorie ușoară, atunci vei fi pedepsit. Nu mă aștept la un meci ușor.

E un meci în deplasare, va fi mai greu decât de obicei. Trebuie să fim concentrați și să dăm totul. De-abia aștept să ne întoarcem la noi acasă, pe Cluj Arena, după acest meci cu Petrolul. Va fi frumos".

Lituanianul a sosit în luna martie 2024 la U Cluj. În acest sezon, s-a impus clar în fața lui Andrei Gorcea (23 de ani) pentru poziția din primul 11.

15meciuri a adunat Gertmonas pentru U Cluj: a încasat 13 goluri, iar în 7 partide a menținut neatinsă plasa porții sale

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.