Jocurile Olimpice

Fostul număr 11 ATP, emoționat de victoria lui Djokovic de la Jocurile Olimpice: „Nu am plâns nici când m-am căsătorit”

Novak Djokovic, suprem la Jocurile Olimpice! A cucerit medalia de aur, singura distincție majoră pe care n-o câștigase / FOTO: Raed Krishan (Gazeta Sporturilor)

Articol de Tudor Belivacă  —  luni, 12 august 2024

Novak Djokovic (37 de ani, locul 2 ATP) a câștigat turneul olimpic de tenis simplu masculin. Fostul său rival, Sam Querrey (fost loc 11 ATP) a declarat că victoria sârbului l-a emoționat foarte tare.

Americanul cu 10 titluri ATP susține că forma sârbului va fi bună la turneele viitoare. Querrey crede că Nole va lupta pentru trofee, deși a câștigat tot ce se putea în tenis.

Sam Querrey: „Nu am plâns nici când m-am căsătorit sau la nașterea copiilor”

Americanul a declarat că victoria lui Djokovic la Jocurile Olimpice l-a emoționat mai mult decât momente importante din viața personală.

Sam Querrey / Foto: Imago

„Nu am plâns nici când m-am căsătorit sau la nașterea copiilor. Eram pe canapea și mă uitam la meci cu soția mea. Am șters o lacrimă privindu-l pe Novak... Soția mea a plâns de-a dreptul, avea ochii plini de lacrimi. Mă aștept să fie pregătit să meargă la US Open, dar sincer îl văd mergând acolo ca să lupte din nou. A realizat tot ce era de realizat. Va fi relaxat, cred că va fi mult mai periculos în acest fel la New York”, a declarat americanul, conform Eurosport.

Sam Querrey, fost loc 11 ATP, s-a retras în 2022 la 34 de ani. Americanul nu a câștigat niciun turneu de Mare Slam, dar a reușit să ajungă în semifinalele de la Wimbledon în 2017. Cei doi tenismeni s-au întâlnit de 11 ori. Djokovic a câștigat în fața americanului de 9 ori, în timp ce Querrey s-a impus în fața sârbului de două ori. Ultima întâlnire dintre cei doi a fost în 2019 la turneul de la Cincinnati. Querrey l-a învins o dată la Wimbledon în 2016 și o dată în 2022 la Masterul de la Paris.

Novak Djokovic s-a retras de la Cincinnati Open

Până la US Open, turneul de Grand Slam de la finalul acestei veri, Novak Djokovic s-a retras de la Cincinnati Open, turneu de categorie 1000.

Acesta va reveni cel mai probabil la US Open, după pauza pe care a luat-o după Jocurile Olimpice.

Prin această decizie, Novak Djokovic este aproape să își piardă locul în clasamentul ATP. Sârbul ocupă în prezent poziția a doua în clasament. În spatele său, pe trei este chiar adversarul său din finala olimpică, Carlos Alcaraz, la doar 330 de puncte distanță. Nole a câștigat turneul de la Cincinnati anul trecut și va pierde automat 1000 de puncte ATP, iar cel mai probabil spaniolul îl va depăși.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.