Jocurile Olimpice

TAS a dat decizia finală! Ce se întâmplă cu medaliile Anei Maria Bărbosu și a lui Jordan Chiles

Ana Maria Bărbosu / Sursă foto: Facebook@ COSR

Articol de Laura Șoica  —  luni, 12 august 2024

Federația Română de Gimnastică a emis un comunicat prin care anunță că TAS a respins cererea federației din SUA de a rejudeca speța Anei Maria Bărbosu.

Sportiva din România a câștigat la TAS medalia de bronz la sol, la gimnastică artistică, la Jocurile Olimpice.

TAS a dat verdictul despre medalia lui Jordan Chiles

Jordan Chiles, din Statele Unite ale Americii, o depășise inițial pe româncă în clasament, după ce a făcut o cerere de reanalizare a exercițiului, imediat după finala la sol. Doar că TAS a decis că cererea a fost făcută cu 4 secunde după limita de timp de un minut.

Astfel, Chiles a primit punctajul inițial după decizia TAS şi Ana Bărbosu a urcat iar pe locul 3, primind bronzul. Federația de Gimnastică din SUA a cerut rejudecarea cazului la TAS, dar această solicitare a fost respinsă.

Astfel, Ana Maria Bărbosu va primi medalia de bronz în România, pentru că Jocurile Olimpice s-au terminat deja.

„Federația Română de Gimnastică dorește să anunțe faptul că TAS, printr-o comunicare oficială transmisă în urmă cu câteva minute, a respins solicitarea formulată de Federația de Gimnastică a Statelor Unite, Jordan Chiles și Comitetul Olimpic al Statelor Unite de a redeschide cazul.

TAS a subliniat că pe parcursul procedurilor “s-a stabilit în mod concludent prin înregistrările oficiale furnizate de Federația Internațională de Gimnastică, necontestate de nicio parte în timpul procedurilor” faptul că acea contestație depusă de dna. Landi a fost transmisă tardiv, după limita de 1 minut”, a transmis Federația Română de Gimnastică.

România a încheiat ediția 2024 a Jocurilor Olimpice pe locul 23 cu 9 medalii primite (3 aur, 4 argint, 2 bronz).

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.