Handbal

Vicecampioana Rapid e aproape să dea marea lovitură! Negocieri avansate cu un cvadruplu câștigător de Liga Campionilor » Antrenorul ar veni și cu un nou manager

Conducerea vicecampioanei României la handbal feminin, Rapid București, încearcă să dea lovitura sezonului și să-l aducă în staff-ul tehnic pe celebrul antrenor spaniol, Martin Ambros (56 de ani).

Articol de Costi Prună  —  marţi, 13 august 2024

Conducerea vicecampioanei României la handbal feminin, Rapid București, încearcă să dea lovitura sezonului și să-l aducă în staff-ul tehnic pe celebrul antrenor spaniol, Martin Ambros (56 de ani).

Discuțiile dintre Rapid și Martin Ambros datează de la sfârșitul anului trecut, când spaniolul a fost în România și a discutat pentru prima dată despre o posibilă venire a sa în Giulești.

La discuție au participat președintele CS Rapid, Bogdan Vasiliu, mai multe persoane din cadrul Ministerului Transporturilor care răspund de club, dar și Marius Pintea, fost președinte la Gloria Bistrița și membru în staff-ul lui Dinamo pe mandatul lui Xavier Pascual.

Rapid negociază cu Martin Ambros

Marius Pintea este un fost arbitru de handbal care și-a luat licența în Spania. Este persoana care i-a adus în România pe antrenorii Xavier Pascual și Carlos Viver. El l-a propus Rapidului pe Martin Ambros. Dacă spaniolul va antrena în Giulești, Pintea va fi managerul formației, cei doi urmând să lucreze împreună pentru un proiect de 3 ani.

Marius Pintea

Ambros a refuzat în iarnă oferta din Giulești, deoarece este sub contract cu federația spaniolă, iar președintele acesteia nu l-a lăsat să antreneze și la Rapid.

Situația s-a schimbat după Jocurile Olimpice de la Paris, unde Spania a pierdut toate cele 5 partide, iar selecționerul Martin Ambros a anunțat că ar dori să plece, contractul său urmând să se încheie la sfârșitul anului, după Campionatul European care se va disputa între 28 noiembrie - 15 decembrie. Spania face parte din grupa C, alături de Franța, Polonia și Portugalia. 

Ambros Martin, selecționerul Spaniei / FOTO: Imago

În cazul în care Ambros va veni la Rapid, actualul antrenor principal, David Ginesta, va deveni secund, așa cum a fost și în timpul mandatului lui Carlos Viver, clubul bucureștean fiind foarte mulțumit de tânărul antrenor spaniol.

Valoarea se plătește!

Cu 4 Ligi ale Campionilor câștigate la Gyor și alte 4 finale pierdute cu Gyor (2), Rostov și Itxaco, Martin Ambros este unul dintre cei mai de succes tehnicieni din handbalul feminin, fiind ales de 5 ori antrenorul cel mai bun din EHF Champions League, acolo unde dorește și Rapid să facă performanță. 

Chiar dacă nu este un tehnician ieftin, ibericul putând cere între 8000-10.000 euro pentru funcția de consilier tehnic și aproximativ 15.000 euro pentru cea de antrenor principal, prin venirea sa la Rapid, Martin Ambros devine un garant al proiectului handbalistic din Giulești.

Clubul va putea transfera mai ușor jucătoare valoroase, au confirmat sursele GSP.

Rapid pregătește noul sezon

Rapid va debuta în noul sezon pe 22 august în noul sezon, în Final Four-ul din Supercupa României, împotriva Gloriei Bistrița, iar în Liga Campionilor pe data de 8 septembrie. O va întâlni pe Buducnost.

Rapid este in grupa B din Liga Campionilor alături de Gyor, Esbjerg, Vipers, Brest, Odense, Ludwigsburg (fostă Bietigheim) și Buducnost.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.