Liga 1

Veste bună la Rapid, înaintea derby-ului cu Dinamo

Neil Lennon iși poate juca viitorul la Rapid în derbyul cu Dinamo

Articol de Marius Mărgărit  —  marţi, 13 august 2024

O veste bună în tabăra Rapidului, înainte de derbyul cu Dinamo, programat duminică, în Giulești, de la ora 21:30. Diogo Mendes (26 de ani) poate fi recuperat.

Mijlocașul african, dar care are și cetățenie portugheză, debutase pentru vișinii abia în runda precedentă. Dar a ieșit accidentat după nici o oră de joc, în confruntarea cu Gloria Buzău, fiind înlocuit cu Oaidă.

A făcut ieri un RMN, iar rezultatul a indicat că nu este vorba de o accidentare gravă, ci doar de o ușoară întindere, el având astfel mari șanse să fie pe teren chiar în partida împotriva "câinilor".

Rapid, singura fără victorie în campionat

Rapid și antrenorul Neil Lennon sunt sub o imensă presiune. Fiindcă echipa este singura din Superligă care nu a reușit încă să câștige niciun meci în acest început de sezon. După 5 runde, giuleștenii sunt pe locul 13, cu 4 remize și o înfrângere, cu numai 6 goluri marcate și 7 primite, departe de ambițiile și obiectivele anunțate.

Înaintea meciului cu Dinamo, rapidiștii l-au recuperat și pe golgheterul Albion Rrahmani, care a revenit pe gazon cu buzoienii, după două runde de absență.

În comparație, dinamoviștii au probleme după remiza de la Iași (2-2), unde Abdallah, Politic și Neagu au părăsit terenul accidentați.

Ocazia revanșei pentru Cîrjan

Va fi prima dată când Cătălin Cîrjan va avea ocazia unei revanșe față de fosta sa echipă din sezonul trecut, Rapid, unde a primit destul de puține șanse să evolueze. El bifase doar 10 minute în ultimele 18 etape, inclusiv play-offul, în campionatul precedent. Iar în cele 19 apariții pentru vișinii, bifase doar un assist. A fost și motivul pentru care, în vară, cele două părți au decis să nu continue împreună.

Acum, la Dinamo, Cîrjan (21 de ani) este un cu totul alt jucător. În cele 5 etape a fost de fiecare dată titular, are deja două goluri marcate pentru noua sa formație, dar a și devenit unul dintre cei mai importanți jucători, nu doar prin prisma regulii U21.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.