Stranieri

S-a aflat adevărul despre Ianis » De ce nu joacă Hagi junior la Rangers

Ianis Hagi, 25 ani, a reușit o „triplă” pentru echipa secundă a celor de la Rangers în amicalul cu Derby County U21, terminat cu un neverosimil 5-3 în favoarea scoțienilor. Foto: Football Scotland

Articol de Aurelian Botezatu  —  marţi, 13 august 2024

Philippe Clement l-a trimis pe Ianis Hagi la echipa a doua, iar Sky Sports susține că măsura a fost luată pentru a evita intrarea în vigoare a unei clauze ce prevede mărirea salariului.

Întors la Glasgow Rangers, după împrumutul din sezonul trecut la Alaves, Ianis Hagi a fost expediat de managerul Philippe Clement la echipa a doua.

VIDEO. Cum a marcat Ianis Hagi cele trei goluri împotriva lui Derby County U21

Acolo unde românul a reușit recent un hat-trick, într-un meci cu Derby County U21 (5-3), determinându-i pe suporteri și pe jurnaliști să acuze faptul că nu e utilizat la prima echipă până ce va fi vândut.

Sky Sports susține însă că există un motiv bine întemeiat pentru care tricolorul este ținut departe de prima echipă, deși utilizarea lui i-ar putea aduce clubului mai mulți bani dintr-un transfer.

Clauza care-i mărește salariul lui Ianis Hagi la Rangers

Potrivit amintitei publicații, folosirea lui Ianis ar putea activa o clauză din contractul jucătorului ce are ca efect mărirea salariului! El încasează în prezent 1,3 milioane de euro net anual la Rangers și un câștig mai mare ar face mai dificilă vânzarea sa, pentru că orice cumpărător ia în calcul întreg pachetul (sumă de transfer + salariul jucătorului).

Și așa, situația este destul de complicată. Ianis Hagi mai are doi ani din contractul cu scoțienii și pare că nu se grăbește deloc să-și găsească alt club, deși pe 30 august se încheie acest mercato estival.

Ianis Hagi după hattrick-ul împotriva lui Derby County U21: „Acasă e bine”

După acel hattrick contra lui Derby County U21, el a publicat o poză de le meci, pe Instagram, și a scris în dreptul ei „Home is good” (Acasă este bine). Deși, în situația actuală, pierd și el, și clubul.

Selecționerul Mircea Lucescu a avertizat că la națională prioritate vor avea cei care joacă la echipe lor, iar publicația Ibrox News a atras la rându-i atenția: „Chiar dacă l-a trimis pe Ianis la formația a doua, Rangers îi plătește în continuare salariul. Și ar putea rămâne cu el pe cap dacă nu reușește să-l vândă în această fereastră de transferuri”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.