Campionate

Manchester United, ofertă de 50 de milioane pentru vedeta Barcelonei

Frenkie de Jong,- stânga, e noul obiectiv al lui Manchester United. Foto: Imago Images

Articol de Aurelian Botezatu  —  marți, 13 august 2024

Erik ten Hag, managerul lui Manchester United, i-a făcut o ofertă Barcelonei pentru mijlocașul Frenkie de Jong (27 de ani), fostul său jucător la Ajax Amsterdam.

Mangerul Erik ten Hag pare că vrea să reunească la Manchester United cât mai mulți jucători cu care a lucrat în trecut la Ajax Amsterdam.

Antony a fost adus în 2022 la solicitarea lui, zilele trecute i-a acontat pe Mathijs de Ligt și pe Noussair Mazraoui, iar mai nou, potrivit publicației catalane „El National” și postului de radio britanic „TalkSport”, i-a făcut Barcelonei o ofertă de 50 de milioane de euro pentru Frenkie de Jong!

Frenkie de Jong are la Barcelona un salariu XXL: 37,5 milioane de euro pe sezon

De Jong este de mai multă vreme pe lista neagră a Barcelonei. Clubul vrea să scape de contractul XXL al olandezului, 37,5 milioane de euro pe sezon, cel mai mare din La Liga, pentru a face loc în buget unor noi achiziții.

Gruparea blaugrana tocmai l-a transferat pe Dani Olmo pentru 55 de milioane de euro, de la RB Leipzig, și vrea să-l ia definitiv pe Joao Cancelo, de la Manchester City.

Problema medicală a lui Frenkie de Jong, șansa lui Manchester United?

El National scrie că președintele catalanilor, Joan Laporta, ar fi vrut să obțină o sumă mai mare de pe urma lui De Jong, pentru achiziționarea căruia i-a plătit lui Ajax nu mai puțin de 86 de milioane de euro în 2019.

Problema? Mijlocașul în vârstă de 27 de ani este în recuperare după o accidentare la gleznă suferită în martie. Erik ten Hag este dispus să-l ia sub contract chiar și așa, ba vrea să-i ofere un salariu cu 10 milioane de euro pe sezon mai mare decât câștigă la Barcelona.

Manchester United ar ajunge să aibă astfel în lot 6 jucători jucători trecuți pe la Ajax Amsterdam, dacă-l punem la socoteală și pe Christian Eriksen, promovat de olandezi și vândut în 2013 lui Tottenham Hotspur.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.