Liga 1

Lovitură pentru CFR Cluj » A refuzat transferul la AC Milan, iar feroviarii ratează o sumă importantă

Afacere ratată de CFR Cluj. Fostul titular nu a acceptat transferul la AC Milan. Foto: Imago

Articol de George Nistor  —  marţi, 13 august 2024

Simone Scuffet (28 de ani), fostul portar de la CFR Cluj, în prezent la Cagliari, a refuzat transferul la AC Milan. Goalkeeper-ul le putea aduce feroviarilor o sumă importantă în conturi în cazul în care accepta mutarea.

În iulie 2023, ardelenii l-au vândut la Cagliari pe Scuffet în schimbul a două milioane de euro, însă au solicitat și un bonus în eventualitatea în care formația sardă se va salva de la retrogradarea în eșalonul secund al Italiei, dar și un procent de 20% din profitul unei viitoare tranzacții.

Venit liber de contract în Gruia, italianul a avut un sezon foarte bun în campionatul României, fiind providențial pentru echipa sa în mai multe partide, iar astfel a atras atenția mai multor cluburi.

Afacere ratată de CFR Cluj: Simone Scuffet a refuzat-o pe AC Milan

Pentru clubul finanțat de Nelu Varga, vânzarea lui Simone Scuffet a reprezentat cea mai importantă afacere realizată în ultimii ani. La finele lui 2023, italianul bifa a 10-a prezență în tricoul lui Cagliari, bornă care i-a adus 200.000 de euro CFR-ului.

Totodată, sarzii s-au salvat de la retrogradare la sfârșitul sezonului, astfel că transferul a generat și suma de 800.000 de euro.

Dorit insistent de Paulo Fonseca la AC Milan, Scuffet nu a acceptat să devină rezerva lui Mike Maignan, chiar dacă a fost ademenit cu un salariu net superior, anunță Sport Mediaset. Prin urmare, feroviarii au ratat ocazia de a încasa 20% din profitul transferului.

De-a lungul carierei, goalkeeper-ul a mai evoluat la Udinese, Como, Kasimpasa, Spezia și APOEL Nicosia. Întoarcerea în țara natală s-a dovedit a fi o alegere bună, întrucât a devenit rapid titular, evoluând în 30 de partide în competiția internă.

2,5 milioane de euroeste cota de transfer a lui Simone Scuffet, potrivit Transfermarkt

Simone Scuffet este titular la Cagliari. Foto: Imago

Scuffet, în top 5 portari din Serie A în stagiunea precedentă

Într-o ierarhie bazată pe notele primite, jurnaliștii de la Tuttomercatoweb l-au plasat pe coechipierul lui Răzvan Marin pe locul 5 în topul portarilor din Serie A, în sezonul 2023-2024, după Michele Di Gregorio (Monza), Marco Carnesecchi (Atalanta), Pietro Terracciano (Fiorentina) și Wladimiro Falcone (Lecce).

„Mi-am dorit să încerc noi provocări. Să vin la Cagliari a fost un pas în față pentru mine, o oportunitate de care trebuia să profit. Mi-a plăcut imediat ideea”, se felicita portarul pentru alegerea făcută.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.