Liga Campionilor

Fanii celor de la FCSB au început să plece din Ghencea înaintea pauzei, după ce le ceruseră jucătorilor să-i facă mândri + Cehii, scandări rasiste

+6 Foto
Coregrafia fanilor celor de la FCSB pentru meciul cu Sparta Praga de pe Ghencea / Foto: Cristi Preda

Articol de Cristi Preda (foto), David Marinescu  —  marţi, 13 august 2024

Fanii celor de la FCSB au pregătit o scenografie specială înaintea meciului de pe Ghencea contra Spartei Praga, manșa secundă din turul trei preliminar al Ligii Campionilor. Mesajul suporterilor roș-albaștrilor „Făceți-ne mândri din nou” nu pare să fi ajuns deloc la elevii lui Elias Charalambous. Campioana României a fost călcată în picioare în prima repriză, fiind condusă cu 3-0 la pauză pe teren propriu! Meciul tur de la Praga s-a terminat la egalitate, scor 1-1.

Aproximativ 28.000 de fani au fost prezenți pe Ghencea să o susțină pe FCSB. Duelul cu Sparta Praga de pe stadionul Steaua a fost anunțat sold-out. La începutul partidei, suporterii din Peluza Nord a campioanei României au afișat o coregrafie cu mesajul „Make us pround again” (în traducere: „Făceți-ne mândri din nou”).

+6 Foto
Scenografia fanilor celor de la FCSB pentru meciul cu Sparta Praga de pe Ghencea / Foto: Cristi Preda

Prima repriză a fost însă una de coșmar pentru Olaru & co. Sparta Praga conducea la pauză cu un umilitor 3-0, după o primă parte în care FCSB nu a existat pur și simplu pe teren. O parte dintre fani nu au mai suportat umilința și au început să părăsească stadionul după golul lui Haraslin din minutul 37, care a stabilit scorul final al primei reprize.

Câteva zeci de suporteri ai Spartei Praga s-au putut bucura de prestația de gală a favoriților. Susținătorii radicali ai Spartei au avut însă un derapaj extrem de grav. Ultrașii oaspeților i-au provocat pe suporterii celor de FCSB cu scandări rasiste. Au strigat „Țiganii, țiganii” pe parcursul unei prime reprize de coșmar pentru roș-albaștri.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.