Liga Campionilor

Cehii au reacționat, imediat după calificarea obținută în dauna FCSB-ului: „Șah-mat rapid!”

+36 Foto
FCSB – Sparta Praga // FOTO: Cristi Preda (FCSB)

Articol de Cezar Titor  —  miercuri, 14 august 2024

Imediat după ultimul fluier al partidei dintre FCSB și Sparta Praga, presa din Cehia a reacționat, scriind că Sparta a făcut „șah-mat rapid” trupa din România.

FCSB a pierdut în fața celor de la Sparta Praga, scor 2-3, și a fost eliminată din Champions League, în turul trei preliminar. După eliminarea din cea mai tare competiție intercluburi continentală, roș-albaștrii vor juca cu austriecii de la LASK Linz în play-off-ul Europa League.

Cehii titrează: „Șah-mat rapid”

Sparta menține speranța că poate deschide porțile Ligii Campionilor, după 19 ani de absență. Manșa secundă din turul trei preliminar, disputată pe terenul celor de la FCSB, a fost decisă de trei goluri marcate înainte de pauză.

Veljko Birmancevic a marcat de două ori, iar Haraslin o dată. În repriza a doua, gazdele au redus din diferență, însă a fost suficient pentru Sparta, care sărbătorește calificarea.

Jucătorii echipei din Praga și-au făcut intențiile clare încă din prima secundă, demonstrând că nu vor fi la fel de leneși ca în tur. În minutul 13, au scos la rampă cea mai puternică armă - fazele fixe. După ce Birmancevic a transformat penalty-ul, Stadionul Steaua era plin de nervozitate și proteste, care s-au înăsprit după căderea lui Olaru în zona careului Spartei”, au notat cehii de la sport.cz

O sticlă a zburat din tribune, însă emoțiile s-au dispersat rapid, după golul de 3-0 al lui Haraslin. FCSB a marcat prin Olaru, apoi au dramatizat finalul cu al doilea gol, însă Sparta nu a mai primit golul, care ar fi dus partida în prelungiri”, au mai scris aceștia.

O sumă importantă va ajunge în conturile Spartei, după victoria cu FCSB, având asigurată minimum suma de 8.6 milioane de euro. Jumătate din aceasta revine din calificarea în play-off, jumătate din partidele din grupele Europa League, însă Sparta se gândește mai departe. Lipsește ultimul pas...

- Presa din Cehia

+36 Foto
FCSB – Sparta Praga // FOTO: Cristi Preda (FCSB)

Cum s-a scris istoria partidei

Prima repriză a aparținut în totalitate celor de la Sparta. În minutul 13, în urma unei lovituri de colț, Veljko Birmancevic a deschis scorul pentru echipa din capitala Cehiei, trecându-și în cont „doppietta”, un sfert de oră mai târziu, când a transformat imparabil un penalty. Lukas Haraslin a dus scorul la 3-0, în minutul 37.

Bucureștenii au făcut o repriză secundă mult mai bună, iar Darius Olaru a redus din diferență în minutul 60, cu un șut din afara careului. În minutul 85, Malcom Edjouma a reaprins speranțele fanilor, marcând cu capul din careu, însă FCSB nu a reușit „remontada”, iar Sparta merge în play-off-ul Ligii Campionilor, unde va întâlni Malmo, echipă ce a eliminat dramatic PAOK-ul lui Răzvan Lucescu.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.