Europa League

Presa din Austria o face praf pe FCSB înaintea meciului cu LASK Linz: „Catastrofală”

Articol de Romeo Ene  —  miercuri, 14 august 2024

Presa din Austria a oferit prima reacție după ce FCSB a ratat calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor. Campioana României o va întâlni pe LASK Linz în play-off-ul Europa League, iar austriecii au analizat prestația roș-albaștrilor din meciul cu Sparta Praga.

Aceștia au remarcat faptul că trupa lui Elias Charalambous (43 de ani) a făcut o primă repriză dezastruoasă, însă a încercat să revină în actul secund și a fost aproape de egalare. Primul duel dintre LASZ Linz și FCSB are loc în Austria, pe 22 august.

Returul se desfășoară o săptămânâ mai târziu, pe 29 august, pe Stadionul Steaua.

Presa din Austria, cu ochii pe FCSB: „A eșuat”

„Linz o întâlnește pe FCSB în play-off-ul Europa League. Campioana României a eșuat la limită în preliminariile Ligii Campionilor în fața Spartei Praga. Motivul eșecului a fost prima repriză catastrofală, în care oaspeții au arătat devreme direcția pe care vor să o urmeze.

Sparta și-a creat rapid un avantaj confortabil și a condus cu 3-0 la pauză. FCSB nu a cedat în repriza a doua și a înscris de două ori, prin Olaru și Edjouma. Reușita francezului a declanșat din nou tensiunea, cu 10 minute înainte de final. Chiar și așa, Sparta Praga a reușit să-și mențină avantajul creat.”, au scris cei de la laola1.at.

În stagiunea precedentă, LASK a terminat pe ultima treaptă a podiumului, în spatele celor de la Salzburg și Sturm Graz. Pentru LASK, va fi debutul în acest sezon european, însă a disputat deja trei partide în competițiile interne. Are 3 puncte după două etape și a câștigat lejer în Cupa Austriei, scor 3-0.

Conform site-ului de specialitate transfermarkt, lotul lui LASK este cotat la 44 milioane de euro, cu 9 mai mult decât cel al FCSB-ului

Visul Champions League s-a terminat din păcate. A fost o seară tristă, am făcut o primă repriză execrabilă. Lor le-a ieșit tot, nouă nimic. Am încercat după pauză să revenim, dar nu s-a putut.

- Mihai Lixandru, mijlocașul FCSB-ului

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.