Jocurile Olimpice

Americanii sunt disperați! Ce a făcut CNN pentru ca Jordan Chiles să îi ia medalia Anei Maria Bărbosu » Acuză un conflict de interese

Ana Maria Bărbosu / Foto: Getty Images

Articol de Emanoil Ursache  —  miercuri, 14 august 2024

Americanii nu acceptă nici acum decizia TAS de a-i acorda gimnastei Anei Maria Bărbosu medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris în dauna sportivei Jordan Chiles.

CNN a reclamat un potențial conflict de interese în care ar fi implicat Hamid Gharavi, președintele completului de trei judecători de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, care a decis ca medalia de bronz să îi revină Anei Maria Bărbosu.

CNN reclamă un conflict de interese în favoarea României

Jurnaliștii americani au afirmat despre Hamid Gharavi că, în trecut, a reprezentat România în mai multe cazuri juridice de arbitraj în ultimii ani.

Ei s-au adresat cu privire la această situație către TAS, însă demersul lor s-a dovedit a fi lipsit de succes.

„În conformitate cu liniile directoare privind conflictele de interese emise de Asociația Internațională a Avocaților (IBA), TAS nu are niciun motiv să înlăture un arbitru care face o astfel de dezvăluire dacă părțile nu se opun la numirea sa”, a fost răspunsul primit de către CNN.

O luptă în instanțe pentru medalia de bronz la sol

Pe 10 august, TAS a acceptat contestația făcută de Ana Maria Bărbosu și i-a acordat medalia de bronz la proba de sol de la Jocurile Olimpice de la Paris. Federația Internațională de Gimnastică s-a conformat ulterior, ceea ce a făcut ca românca să prindă ultima treaptă a podiumului în dauna sportivei americane Jordan Chiles. Sabrina Voinea a depus și ea un memoriu, însă a urcat doar de pe locul al cincilea pe poziția a patra.

Inițial, Ana Maria Bărbosu terminase pe podium, însă juriul de la Jocurile Olimpice a acceptat reclamația depusă de Jordan Chiles. Federația de Gimnastică din România a mers la TAS, unde a reclamat că americanii au depășit timpul regulamentar pentru depunerea contestației și a avut câștig de cauză.

Americanii iau în calcul să apeleze la Curtea Supremă Federală a Elveției și la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru a ataca decizia luată de TAS. Deoarece nu există niciun precedent de succes în istoria gimnasticii mondiale, șansele ca hotărârea TAS să fie întoarsă la CEDO sunt aproape inexistente.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.