Conference League

Astana - Corvinul 6-1 » Aventura europeană a hunedorenilor se încheie usturător. Năuciți în Kazahstan: gafă după gafă

Astana - Corvinul Hunedoara 6-1

Articol de Daniel Grigore  —  miercuri, 14 august 2024

Aventura europeană a celor de la Corvinul Hunedoara s-a încheiat în turul 3 preliminar al Conference League cu o înfrângere usturătoare, 1-6 cu Astana, 2-8 la general. Practic, fiecare șut pe poartă al gazdelor l-a bătut pe Lefter.

Calificată în preliminariile Europa League grație triumfului istoric din Cupa României, Corvinul a disputat 3 tururi preliminare. A eliminat-o pe Paksi, a cedat apoi cu Rijeka și a coborât în Conference League, unde i-a ieșit în cale Astana, locul 9 în campionatul curent din Kazahstan, vicecampioană sezonul trecut.

Corvinul s-a deplasat la Almaty conștientă că era nevoită să întoarcă handicapul de un gol din tur, 1-2, dar s-a văzut depășită din start. Charles Geoffrey Chinedu a deschis scorul în minutul 13 după ce a profitat de neglijența lui Manolache, interceptându-i acestuia o pasă încercată în preajma propriului careu.

De altfel, întregul meci și chiar „dubla” cu Astana a fost marcată de mari erori individuale. Hunedorenii s-au ținut bine până la pauză, chiar au avut o ocazie în prelungirile primei părți prin Neacșa, apoi s-au prăbușit în repriza secundă. Introducerea lui Pop în locul lui Manolache a contribuit serios la năruirea oricărui vis de play-off.

Astana - Corvinul 6-1 » Hunedorenii au părăsit cupele europene după un eșec usturător

În partea secundă, gazdele au punctat de 5 ori, toate reușitele venind pe fondul unor mari erori în defensiva Corvinului. A fost atât de rău încât Pop, cel introdus pe teren la pauză, a fost schimbat în minutul 77!

Corvinul a punctat prin Velisar, autorul unui supergol în minutul 78, dar a fost numai o reușită de consolare. Astanov a închis tabela la 6-1 ('84), după un alt carusel de gafe în defensiva alb-albastră, iar aventura Corvinului în cupele europene se încheie trist.

FINAL » Astana - Corvinul Hunedoara 6-1

  • Au marcat: Charles '13, '68; Tomasov '57, '75; Gripshi '73; Astanov '84 / Velisar '78
  • AICI, statistici
  • Final de meci, 6-1, după un singur minut de prelungire.
  • min. 84: GOL ASTANA. Astanov adâncește groapa Corvinului, după o nouă serie de gafe în apărarea hunedorenilor.
  • min. 78: GOOOL CORVINUL! Hunedorenii modifică tabela pentru prima dată, grație unei execuții superbe a lui Velisar, asemănătoare celei a lui Gică Hagi cu Columbia!
  • min. 75: GOL ASTANA. Dezastru absolut pentru hunedoreni, care sunt năuciți. Căpitanul-decar al gazdelor, Tomasov, singur-singurel în careul advers, șutează din prima pentru 5-0. Faza a plecat de la o greșeală a lui Pop, care nu a putut prelua o pasă simplă, apoi s-a prăbușit pe gazon.
  • min. 73: GOL ASTANA, 4-0 pentru gazde, 6-1 la general. Înscrie și Gripshi, la care Lică as trâns târziu. A fost un gol frumos, șut direct în vinclu.
  • min. 70: transmisiune reluată.
  • min. 68: transmisiunea este întreruptă. „Ne confruntăm cu unele dificultăți tehnice”, se arată pe DigiSport.
  • min. 68: GOL ASTANA! Gazdele sunt pe val și fac 3-0 la capătul unei faze construite exemplar. Camara a centrat în fața porții, de unde Charles, care s-a debarasat de adversarul direct, a introdus mingea în poartă.
  • min. 57: GOL ASTANA! Vine și golul 2 al gazdelor, după o pasă în adâncime pentru Tomasov. Pop, intrat la pauză, își vede adversarul, dar se lasă depășit inexplicabil, iar adversarul punctează pentru 2-0.
  • min. 46: schimbare la pauză în echipa Corvinului. Dorin Ioan Pop i-a luat locul lui Antonio Manolache.
  • Ora 18:03 - Start în repriza secundă. Corvinul trebuie să recupereze două goluri pentru a trimite partida în prelungiri.
  • min. 45+1: cea mai mare ocazie a Corvinului. Neașca se apropie de careul advers și șutează în forță, dar portarul gazdelor, Condric, respinge peste poartă.
  • min. 42: Lupu încearcă poarta de la mare distanță, dar Condric intervine salvator.
  • min. 40: primul cartonaș galben al meciului este primit de Antonio Bradu, care îl blochează prin fault pe Amanovic.
  • min. 39: Corvinul are o posesie superioară a balonului până în acest moment, de 57%.
  • min. 38: Roger încearcă un șut-centrare, mingea trece pe lângă poartă.
  • min. 37: fază delicată, dar Corvinul scapă după o intervenție în ultimul moment.
  • min. 28: gazdele își arată colții cu câteva incursiuni periculoase.
  • min. 27: ocazie pentru gazde, Gripshi șutează peste poartă.
  • min. 25: hunedorenii ies la joc, presați de handicapul de două goluri, dar ocaziile mari întârzie să apară.
  • min. 13: GOL ASTANA! Geoffrey Charles interceptează o pasă trimisă anapoda de Manolache și îl „execută” pe Lefter.
Manolache (încercuit) pasează fără să se asigure, Charles interceptează și finalizează cu sânge rece
  • min. 6: corner pentru Corvinul. Defensiva gazdelor respinge, iar Astana pleacă pe contraatac. Căpitanul Tomasov scapă singur cu Condric, dar este blocat în ultimul moment de Roger.
  • min. 5: Corvinul are inițiativa în primele minute. Jucătorii divizionarei secunde caută drumul către poarta adversă.
  • Ora 17:00 - Start de meci la Almaty.

Astana - Corvinul, echipele de start:

Astana (3-4-3): Condric - Kazukolovas, Marochkin, Amanovic - Bartolec, Ebong, Gripshi, Vorogovskiy - Tomasov, Geoffrey, Camara
Rezerve: Zarutskiy, Ahanonu, Astanov, Basmanov, Beysebekov, Bystrov, Dosmagambetov, Kalaica, Karimov, Kuat, Osei, Seisen
Antrenor: Grigoriy Babayan

Corvinul (4-3-3): Lefter - Bradu, Lică, Manolache, Roger - Hrezdac, Neacșa, Ubbink - Lupu, Buș, Pîrvulescu
Rezerve: Blaga, Câmpan, Cărăruș, Chukwu, Gîrbiță, D. Grigore, A. Hergheligiu, T. Mitran, I. Pop, Predica, Velisar
Antrenor: Florin Maxim

Florin Maxim, frustrat după eșecul din tur: „Am fost incapabili să reacționăm”

„Efectiv n-am explicație. Nu-mi găsesc cuvintele, trebuie să ajung în vestiar să le cer o părere băieților. Am pierdut foarte ușor mingea. Astana e o echipă matură. Parcă am fost incapabili să reacționăm.

A doua repriză n-am arătat bine deloc. Ei n-au arătat bine în prima, e o dublă, mergem în retur să câștigăm și să ne calificăm, chiar cred în acest lucru. Am primit două goluri foarte ușoare, e meteahna noastră și e frustrant.

Au fost mai pragmatici. N-am cuvinte, dar nu pare imposibil să întoarcem. Nu vreau să par impertinent, dar simt că putem întoarce rezultatul.”, a declarat Florin Maxim, după eșecul din tur.

Astana, remiză albă în Cupa Ligii cu trei zile înaintea returului cu Corvinul

Astana a jucat în urmă cu trei zile în Cupa Ligii Kazakhstanului, contra lui Yelimay Semey, în prima manșă a semifinalelor.

Deși adversarii celor de la Astana au jucat mai mult de 20 de minute în inferioritate numerică, după eliminarea din minutul 70 a lui Yashin, Astana n-a reușit să cadreze niciun șut pe poartă, iar meciul s-a terminat la egalitate, scor 0-0.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.