Liga Campionilor

Real Madrid - Atalanta 2-0 » Istorie „blanco”! Cu Mbappe pe tabelă la debut, superstarurile lui Ancelotti pun Europa la respect

+10 Foto
Real Madrid - Atalanta // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Daniel Grigore  —  miercuri, 14 august 2024

Real Madrid a cucerit Supercupa Europei pentru a șasea oară în istorie - un nou record -, după 2-0 cu Atalanta, câștigătoarea Europa League sezonul trecut.

Varșovia, Stadionul Național, 56.402 oameni în asistență. A șasea Supercupă a Europei pentru Real Madrid sau prima pentru Atalanta?

Carlo Ancelotti a trimis pe teren „11-le” de gală, cu Mbappe, Bellingham, Vinicius și Rodrygo în atac, toți extrem de motivați să înceapă sezonul cu un trofeu.

+10 Foto
Real Madrid - Atalanta // foto: Imago Images

1-1 la bare în prima repriză

Cel puțin în prima repriză, Atalanta s-a dovedit a fi un adversar redutabil. Trupa lui Gian Piero Gasperini a și avut cea mai mare ocazie din prima jumătate de oră: în minutul 24, Militao a deviat în transversală mingea centrată de Marten de Roon.

Replica „albilor” a venit în primul minut al prelungirilor, când Vinicius l-a găsit în careul advers pe conaționalul Rodrygo. Brazilianul din banda dreaptă a șutat din prima, cu stângul, în forță, dar balonul a „mușcat” bara.

Vinicius -> Valverde

Repriza secundă a început cu o mare ocazie a italienilor, Courtois întins la execuția lui Pasalic cu capul ('47), apoi madrilenii au pus stăpânire pe joc.

Federico Valverde, cel care a moștenit numărul 8 de la Toni Kroos, a deschis scorul în minutul 59, după o fază orchestrată de Vinicius. Brazilianul l-a depășit pe Djimsiti și a centrat în fața porții, de unde Valverde a îndeplinit o formalitate.

La două minute distanță, Vinicius a trecut la finalizare, dar Musso l-a blocat în situație de 1 la 1, cu un reflex ca la handbal!

Kylian Mbappe și-a deschis contul la Real Madrid

Kylian Mbappe, omul pe care au fost toți ochii, aflat la debutul în albul Madridului, a punctat și el, în minutul 68, la capătul unei faze care a început cu deposedarea lui Hien de către Rodrygo.

Extrema Realului a continuat cu Vinicius, acesta a centrat prin fața porții, iar balonul a ajuns în posesia lui Jude Bellingham. Englezul, aflat într-o seară de grație, l-a servit apoi pe Mbappe, demarcat excelent, iar francezul a finalizat cu sânge rece pentru 2-0.

Real Madrid a rămas în control, a înăbușit încercările adversarilor, pe alocuri incisive, și a cucerit pentru a șasea oară - un nou record - Supercupa Europei.

FINAL » Real Madrid - Atalanta 2-0

Real Madrid - Atalanta, echipe de start:

REAL MADRID (4-3-3): Courtois - Carvajal (cpt.), Militao, Rudiger, F. Mendy - Valverde, Tchouameni, Bellingham - Rodrygo, Mbappe, Vinicius
Rezerve: Lunin, Fran Gonzalez - Camavinga, Modric, Guler, Endrick, Vazquez, Vallejo, Ceballos, F. Garcia, Brahim, Jacobo Ramon
Antrenor: Carlo Ancelotti

ATALANTA (3-4-1-2): Musso - Djimsiti, Hien, Kolasinac - Zappacosta, De Roon (cpt.), Ederson, Ruggeri - Pasalic - De Ketelaere, Lookman
Rezerve: Carnesecchi, Rossi - Godfrey, Sulemana, Bakker, Cassa, Palestra, Retegui, Comi, Tornaghi, Manzoni, Vavassori
Antrenor: Gian Piero Gasperini

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.