Liga 1

U Cluj - Sepsi 3-0 » U Cluj tace și face: trupa lui Sabău continuă să adune puncte! Victorie fără drept de apel cu Sepsi

Articol de Sergiu Alexandru  —  luni, 19 august 2024

U Cluj s-a impus categoric în fața celor de la Sepsi, 3-0, într-un meci din runda a 6-a din Superligă. Iar echipa lui Ioan Ovidiu Sabău ajunge la 12 puncte în 6 etape, fiind pe locul 2.

Revenită pe Cluj Arena, după ce s-a terminat festivalul Untold, Universitatea Cluj a practicat un fotbal perfect, iar Sepsi nu a avut nicio șansă să reziste. A obținut o victorie clară și continuă să adune punct după punct, menținându-se în topul Superligii.

Mai întâi amenințare, apoi gol

U Cluj a început bine meciul. A avut inițiativa și a pus presiune. Iar prima ocazie a venit în minutul 10. Thiam a scăpat spre poarta lui Moldovan, dar portarul lui Sepsi i-a blocat șutul trimis de la marginea careului. Au urmat minute în care clujenii, deși au încercat, nu s-au putut apropia de poarta covăsnenilor, în timp ce jucătorii lui Sepsi parcă jucau pentru prima dată împreună.

La 30 de minute după uriașa ratare, Thiam a dat lovitura. A deschis scorul cu un șut violent la colțul lung, din unghi.

Blănuță a ieșit la rampă

După ce a încheiat prima repriză cu un șut trimis pe lângă, de la 12 metri, Blănuță și-a arătat calitățile de vârf în partea secundă. La 13 minute de la reluare, atacantul adus de la FCU Craiova a finalizat excelent o acțiune colectivă. A înscris cu capul, din 7 metri, complet nemarcat. Nici când erau conduși cu două goluri, jucătorii lui Storck nu au avut reacție. Și tot U Cluj a punctat.

Același Blănuță și-a trecut numele pe lista marcatorilor. În minutul 70, atacantul de 22 de ani a finalizat cu latul, de la 11 metri, o pasă a lui Bic. S-a făcut 3-0, iar totul era pierdut pentru Sepsi.

Până la final au mai fost două ocazii importante pentru clujeni. Rață a trimis în bară (74), iar Blănuță (79) a tras într-un adversar de la 12 metri, după ce portarul Moldovan a respins șutul lui Chipciu. La 0-3, Sepsi a avut cea mai mare ocazie: bară Coman (90), după o lovitură de cap de la 7 metri.

S-a terminat 3-0, iar U Cluj ajunge la 12 puncte, cu două mai puțin decât liderul Universitatea Craiova. Sepsi rămâne cu 8, fiind pe 8.

Clasamentul din Superligă:

FINAL » U Cluj - Sepsi 3-0

  • AICI live + detalii
  • Au marcat: Thiam 38, Blănuță 58, 70
  • 8.521 de fani (cifră oficială) au fost prezenți pe Cluj Arena

Echipe de start la U Cluj - Sepsi

U Cluj: Gertmonas - Chipciu, Masoero, Cristea, Boboc – Codrea, Simion, Bic – Nistor – Thiam - Blănuță
Rezerve: Gorcea, Oancea, Van der Werff, Mitrea, Briz, O. Popescu, Rață, Silaghi, Moraru, Tchassem, Berto, Bettaieb
Antrenor Ioan Ovidiu Sabău

Sepsi: D. Moldovan - Ciobotariu, Kecskes, Ștefan – Oteliță, Alimi, Siger, Neskovic – Breji, Kallaku – Debeljuh
Rezerve: Gyenge, Gedo, Bardea, Oroian, Mino Sota, Drăghiceanu, Hajdin, K. Varga, M. Coman
Antrenor Bernd Storck

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.