Liga 1

Austriacul care a jucat un an în România le dă ponturi celor de la FCSB: „Așa poate fi surprinsă LASK Linz”

FCSB

Articol de Eduard Apostol  —  miercuri, 14 august 2024

Portarul Andreas Leitner, 30 de ani, ex-Petrolul Ploiești, a explicat într-o intervenție pentru GSP.ro unde excelează LASK Linz și cum poate fi surprinsă următoarea adversară a roș-albaștrilor

FCSB a irosit oportunitatea de a continua lupta pentru grupele Champions League. Campioana României a pierdut cu Sparta Praga (1-1, 2-3) și va juca o dublă echilibrată cu LASK Linz în play-off-ul Europa League.

În weekend, echipa din Linz va juca pe teren propriu un meci foarte tare, cu RB Salzburg, echipă ce i-a administrat un halucinant 7-1 în ultima etapă a campionatului trecut. LASK a terminat ediția precedentă pe locul 3 în Austria, după Sturm Graz și RB Salzburg.

Viitoarea adversară a roș-albaștrilor nu a început impresionant noul sezon: are o victorie și un eșec, un succes în deplasare, înfrângere pe teren propriu cu Rheindorf Altach.

Andreas Leitner le-a oferit un pont celor de la FCSB: „Trebuie să preseze din start”

Portarul Andreas Leitner, 30 de ani, a fost un sezon jucătorul Petrolului și a avut prestații apreciate la Ploiești. Fost internațional de juniori al Austriei, Leitner s-a întors vara trecută în țara lui, la Reid, în eșalonul secund.

Într-o intervenție pentru Gazeta Sporturilor, goalkeeperul a făcut o primă și scurtă analiză a echipei pe care FCSB trebuie s-o elimine pentru a ajunge în grupele Europa League.

„LASK Linz este o echipă foarte bună, a și demonstrat în ultimii ani în Europa. Cred că ofensiva este principala forță a formației austriece. Iar ritmul lui LASK este unul intens.

Ca orice echipă, probabil, are și puncte slabe. Cred că unul ar fi acela ca adversarul să-i preseze din start, pentru ca Linz să înceapă să dea mingi lungi. Apoi, dacă adversarul reușește să nu ia gol și să mențină tabela intactă ceva mai mult timp, atunci se poate presa defensiva lui LASK și apărarea poate ceda.

Este o dublă echilibrată, știu că și FCSB are o echipă bună, tocmai a câștigat campionatul, sigur vor fi meciuri tari”, a declarat Leitner pentru GSP.ro.

15meciuri a adunat Leitner pentru Petrolul. În 5 meciuri a menținut neatinsă plasa porții sale

Andreas Leitner, ex-portar Petrolul Ploiești, acum la SV Reid

Andreas Leitner este de părere că LASK Linz are prima șansă

Chiar dacă LASK Linz nu a început sezonul foarte bine, fiind și la primele meciuri în cupele europene, Leitner consideră că austriecii păstrează prima șansă la calificare contra celor de la FCSB.

„Aș miza pe un 2-1 pentru Linz în primul meci din Austria. Cred că va fi o dublă aprigă, echipele sunt de aceeași valoare, lupta va fi strânsă, dar LASK are prima șansă”, a mai zis Andreas.

În această vară, în perioada precompetițională, Linz a jucat cu CFR Cluj un meci amical, s-a încheiat 1-1.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.