Liga Campionilor

Câți bani ar fi primit ultrașii de la FCSB de la casa de pariuri pentru scenografia dinaintea partidei cu Sparta Praga » Reacția Peluzei Nord

Înaintea partidei dintre FCSB și Sparta Praga, Peluza Nord a afișat o scenografie, iar sigla firmei de betting Betano, sponsorul principal al campioanei en-titre din Superligă, a apărut în stânga mesajului „Make us proud again”.

Articol de David Marinescu  —  joi, 15 august 2024

Înaintea partidei dintre FCSB și Sparta Praga, Peluza Nord a afișat o scenografie, iar sigla firmei de betting Betano, sponsorul principal al campioanei en-titre din Superligă, a apărut în stânga mesajului „Make us proud again” (n.r. Să ne faceți mândri din nou).

A urmat un val de critici în mediul online la adresa suporterilor roș-albaștrilor, ultrașii militând deobicei pentru independența financiară a peluzelor din țară.

Peluza NORD FCSB, val de critici în mediul online după scenografia cu Sparta Praga

Suporterii celor de la FCSB au venit în speranța unei calificări în play-off-ul Champions League, însă Sparta Praga a avut câștig de cauză. 28.875 spectatori au fost prezenți pe Stadionul Steaua, stabilind un record de asistență pe „bijuteria” din Ghencea.

Betano a oferit sprijin financiar pentru realizarea scenografie, peste 15.000 euro, conform informațiilor publicate de playspor

Nu este primul episod de genul. În 2013, pe o Arenă Națională sold-out, în momentul sărbătoririi titlului de campioni, suporterii roș-albaștrilor au avut o scenografie pe întreg stadionul. Pe cartoanele aferente, era imprimat numele unei firme de curierat, cea care a sponsorizat respectiva coregrafie.

UPDATE: Punctul de vedere al Peluzei Nord

Reprezentanții de la Peluza Nord au avut un punct de de vedere, pentru GSP.RO, pe marginea acestui subiect. „Toată scenografia a costat în jur de 3.000 de euro și pentru asta există facturi. Se lucrează legal pe bază de factură. S-au achiziționat zece mii de plăcuțe și vopsea pentru banner.

Nu negăm implicarea Betano, dar suporterii nu au luat niciun leu de la această firmă, ci compania s-a ocupat de plata facturilor aferente scenografiei. Suma de 15.000 de euro apărută este una aberantă! Atât costă o scenografie imensă pe tot stadionul, cum a fost la meciul de titlu”.

Cum s-a scris istoria partidei FCSB - Sparta Praga 2-3

Prima repriză a aparținut în totalitate celor de la Sparta. În minutul 13, în urma unei lovituri de colț, Veljko Birmancevic a deschis scorul pentru echipa din capitala Cehiei, trecându-și în cont „doppietta”, un sfert de oră mai târziu, când a transformat imparabil un penalty. Lukas Haraslin a dus scorul la 3-0, în minutul 37.

Bucureștenii au făcut o repriză secundă mult mai bună, iar Darius Olaru a redus din diferență în minutul 60, cu un șut din afara careului. În minutul 85, Malcom Edjouma a reaprins speranțele fanilor, marcând cu capul din careu, însă FCSB nu a reușit „remontada”, iar Sparta merge în play-off-ul Ligii Campionilor, unde va întâlni Malmo, echipă ce a eliminat dramatic PAOK-ul lui Răzvan Lucescu.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.