Jocurile Olimpice

TAS a reacționat dur după atacurile americanilor: „Scandalos! Condamnăm declarațiile din SUA” » Forul a publicat motivarea în cazul Anei Maria Bărbosu

Ana Maria Bărbosu / Foto: Getty Images

Articol de Cezar Titor  —  joi, 15 august 2024

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a publicat motivarea deciziei în cazul finalei de sol la gimnastică de la Jocurile Olimpice de la Paris.

Ana Maria Bărbosu și Sabrina Voinea au contestat rezultatele finalei, iar Tribunalul de la Lausanne a acceptat doar cererea făcută de Ana Maria Bărbosu și recomanda ca sportiva să primească medalia de bronz, lucru ce s-a și întâmplat, Comitetul Olimpic Internațional adoptând decizia Tribunalului de la Lausanne.

Medalia de bronz a Anei Maria Bărbosu a ajuns deja în România, anunțul fiind deja făcut de COSR. Aceasta va intra în posesia medaliei mâine, 16 august, în cadrul unui eveniment special.

Cum a motivat TAS decizia în cazul Chiles-Bărbosu-Voinea

„La 10 august 2024, Comisia de arbitraj, compusă din Dr. Hamid G. Gharavi, președintele, Prof. Philippe Sands KC şi Prof. Song Lu, a admis în parte cererea depusă de Federaţia Română de Gimnastică şi Ana Bărbosu.

Comisia a stabilit că respectiva contestaţie depusă în numele lui Jordan Chiles în finala exerciţiului feminin la sol a fost formulată după încheierea termenului de un minut prevăzut la articolul 8.5 din Regulamentul tehnic FIG 2024 şi că punctajul iniţial de 13,666 acordat lui Jordan Chiles în finala exerciţiului feminin la sol va fi restabilit. Decizia comisiei a fost unanimă. În aceeaşi zi, FIG a confirmat că rezultatele finalei la sol de luni, 5 august 2024, vor fi modificate în conformitate cu decizia TAS”, au transmis cei de la Lausanne în motivare.

Răspuns la criticile americanilor

La finalul motivării, TAS a răspuns și celor multor critici apărute din spațiul presei americane, inclusiv a unor entități importante: Federația de Gimnastică, Comitetul Olimpic ș.a.m.d.

TAS condamnă declarațiile scandaloase publicate în mass-media din SUA, care susțin, fără cunoașterea celor de mai sus și înaintea motivării deciziei, un președinte și un Comitet de arbitri părtinitor, din cauza altor angajamente profesionale sau alte motive ce țin de naționalitaet.

Cum nici una dintre părțile implicate în acest caz nu a contestat vreun membru al comisiei în timpul procedurii, se poate presupune faptul că toate părțile implicate au fost mulțumite de audierea Comisiei. Orice critică ulterioară nu are temei sau merit.

- Tribunalul de Arbitraj Sportiv

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.