Campionate

Real e marea favorită în sezonul care demarează astăzi. Principalul argument: Kylian Mbappe!

Kylian Mbappe, noua perlă a Realului / Foto: GettyImages

Articol de Aurelian Botezatu  —  joi, 15 august 2024

Campioana Europei și deținătoarea titlului în Spania, Real Madrid nu pare să aibă rival în 2024-2025. S-a întărit „galactic”, cu Kylian Mbappe, în timp ce marile rivale Barcelona și Atletico au făcut achiziții „pământești”.

LaLiga e cel mai grăbit dintre marile campionate ale Europei. Ia startul chiar astăzi, 15 august, într-un sezon în care campioana en titre, Real Madrid, este mare favorită la un nou titlu.

Kylian produce deja pentru Real Madrid

Principalul argument? Fără îndoială, Kylian Mbappe. Aducerea superatacantului francez de la PSG a produs deja primul efect. Kylian a înscris un gol în Supercupa Europei, la 2-0 cu Atalanta.

Deși a ajuns cu întârziere pe „Bernabeu”, după Euro 2024, Mbappe a fost integrat rapid în mecanismul blanco și pare să se înțeleagă de minune, în față, cu brazilienii Vinicius Junior și Rodrygo.

Madrilenii s-au întărit în atac și cu Endrick, de la Palmeiras, iar de pierdut, cu excepția lui Kroos, retras din activitate, n-au pierdut niciun jucător cu adevărat important în angrenajul lui Carlo Ancelotti.

Barcelona are un antrenor nou și a făcut doar o achiziție de top

Real se bucură de-o stabilitate cu care Barcelona, marea rivală, nu se poate lăuda. Catalanii l-au demis pe Xavi Hernandez, după un 2023-2024 modest, fără trofeu, și l-au instalat pe neamțul Hansi Flick. Un tehnician care a câștigat multe trofee cu Bayern, dar n-are pic de experiență în LaLiga.

Gruparea blaugrana nici obiectivele de mercato nu și le-a atins pe toate. L-a luat pe Dani Olmo, de la RB Leipzig, dar pe Nico Williams trebuie să-l mai aștepte. Vedeta Spaniei la Euro 2024 a promis să mai rămână un sezon la Athletic Bilbao.

Totodată, din cauza dificultăților financiare și a unui plafon salarial diminuat substanțial de LaLiga, la 204 milioane de euro, Barca are mari probleme în a înregistra noii jucători.

Atletico Madrid e mai departe decât Barcelona

Atletico? Echipa lui Diego Simeone pare mai pregătită în acest moment să-i pună probleme Realului decât Barcelona. În primul rând, a compensat foarte bine plecarea lui Alvaro Morata la Milan, luându-l pe Julian Alvarez, de la Manchester City. De asemenea, a avut grijă și de defensivă, achiziționându-l pe internaționalul spaniol Robin Le Normand (Real Sociedad).

Doar aducerea lui Conor Gallagher nu i-a ieșit, deocamdată. Însă până la închiderea perioadei de transferuri, pe 30 august, Diego Simeone are suficient timp la dispoziție ca să ajungă la un acord cu Chelsea.

501 jucătorisunt la ora actuală sub contract cu cele 20 de cluburi care evoluează în LaLiga 2024-2025

180 de milioanede euro este cota de piață a lui Jude Bellingham pe transfermarkt.de. Mijlocașul englez este cel mai valoros jucător din LaLiga

5,28 miliardede euro este valorea de piață totală a jucătorilor aflați sub contract cu cele 20 de cluburi din LaLiga 2024-2025

Contăm pe doar doi români în LaLiga

În noul sezon din LaLiga iau startul și doi internaționali români. Este vorba despre Andrei Rațiu, la Rayo Vallecano, și de Horațiu Moldovan, la Atletico Madrid. Niciunul nu pornește însă ca titular.

Moldovan a apărat în toate amicalele verii și se părea că va fi între buturi măcar în primele runde ale noului sezon. Numai că, între timp, slovenul Jan Oblak a revenit în forță la pregătiri și se pare că-și va relua locul în poartă.

Cele mai importante 5 transferuri operate în acest mercato estival

Jucător

De la...

La...

Prețul

Kylian Mbappe

PSG

Real Madrid

parametru zero

Julian Alvarez

Manchester City

Atletico Madrid

75 milioane euro

Dani Olmo

RB Leipzig

Barcelona

55 milioane euro

Endrick

Palmeiras

Real Madrid

47,5 milioane euro

Robin Le Normand

Real Sociedad

Atletico Madrid

34,5 milioane euro

Marile favorite la titlu în LaLiga 2024 - 2025

Real Madrid (4-3-3): Courtois - Carvajal, Militao, Rudiger, Mendy - Valverde, Bellingham, Tchouameni - Rodrygo, MBAPPE, Vinicius Jr
Antrenor: Carlo Ancelotti (confirmat)

FC Barcelona (4-3-3): Ter Stegen - Counde, Cubarsi, Inigo Martinez, A. Balde - Gundogan, Christensen, OLMO - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
Antrenor: Hansi Flick (nou)

Atletico (5-2-3): Oblak - Llorente, Gimenez, Witsel, LE NORMAND, Lino - Koke, De Paul - Griezmann, SORLOTH, J. ALVAREZ
Antrenor: Diego Simeone (confirmat)

LaLiga se vede la Prima Sport și pe Digi Sport

Campionatul Spaniei poate fi urmărit în acest sezon pe Prima Sport și pe Digi Sport. În stagiunea trecută a fost și la Orange Sport, numai că acest post a fost închis în această vară.

Cea dintâi etapă începe astăzi, 15 august, cu Bilbao - Getafe (20:00) și Betis - Girona (22:30), și se încheie luni, 19 august. Derby-ul rundei inaugurale este Valencia - Barcelona, programat sâmbătă, 17 august, de la 22:30, și poate fi văzut pe Prima Sport 2 și Digi Sport 2.

Real Madrid debutează duminică, 18 august, la Mallorca (22:30, Prima Sport 2, Digi Sport 2), iar Atletico închide etapa luni, 19 august, la Villarreal (22:30, Prima Sport 3).

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.