Conference League

Răzvan Sava, la ultimul meci în poarta lui CFR Cluj » Ce au solicitat italienii înaintea returului cu Maccabi Petah Tikva

Răzvan Sava (22 de ani) o va părăsi pe CFR Cluj după meciul cu Maccabi Petah Tikva

Articol de George Nistor  —  joi, 15 august 2024

Răzvan Sava (22 de ani) o va părăsi pe CFR Cluj după meciul cu Maccabi Petah Tikva, din manșa a doua a turului 3 preliminar al Conference League. Portarul va semna cu Udinese, din Serie A, informație oferită în exclusivitate de GSP.ro.

La negocieri, italienii nu au fost de acord să-l lase în Gruia pentru restul sezonului și au solicitat ca Sava să se alăture formației la începutul săptămânii viitoare, prin urmare și CFR Cluj a urgentat aducerea lui Mihai Popa de la Torino.

  • CFR Cluj - Maccabi Petah Tikva se joacă azi, de la 20:00, în manșa a doua a turului 3 preliminar al Conference League. În primul meci, ardelenii s-au impus cu 1-0. Meciul va fi transmis la TV pe Primasport 1, Digisport 1 și în format liveTEXT pe GSP.ro.

Detaliile contractului pe care Răzvan Sava îl va semna cu Udinese

Răzvan Sava va semna un contract valabil până în vara lui 2028 cu cei de la Udinese, formație la care a revenit recent Alexis Sanchez.

În schimbul său, friulanii au achitat 2 milioane de euro, dar suma poate crește cu un milion, bonusuri de performanță, anunță publicația în ediția tipărită. Răzvan Sava este așteptat luni la vizita medicală.

La conferința de presă premergătoare returului cu Maccabi Petah Tikva, Dan Petrescu s-a arătat dezamăgit de cum a gestionat conducerea plecarea portarului. Și Muhar s-ar putea despărți în curând de CFR Cluj.

„Important e să intrăm concentrați, serioși. Mi-e teamă la unii dintre jucători, se mai scrie și prin ziare că pleacă după meci, se duc în altă parte, și asta nu-mi convine, sincer.

Nu știu cât de concentrați vor fi. Poate deja au semnat sau nici ei nu prea știu pe unde sunt. Tare mi-e frică să nu-i afecteze aceste zvonuri. Mă gândesc la Sava, Muhar, Bîrligea. Sper să nu fi sacrificat campionatul degeaba și să ne calificăm.

Asta e culmea, vrem și obiective, și aia, și aia. Nu era normal să stăm toți până la final să zicem: «Nu pleacă nimeni până nu ajungem în grupe»?. Dacă ieșim, ok, asta e, începem să vindem pe cine trebuie.

Realitatea este alta și sunt îngrijorat. Scopul meu e ca CFR să se califice, antrenorul e responsabil de rezultate, în rest toată lumea vorbește”, a declarat Dan Petrescu.

Răzvan Sava a crescut la academia celor de la Juventus, iar apoi a făcut pasul la Torino, formația înlocuitorului său, Mihai Popa. Foto: Imago

Mihai Popa nu a mai jucat de 420 de zile

Mihai Popa (23 de ani) a fost împrumutat de către Torino la CFR Cluj până la finele sezonului 2024-2025. În iulie 2023, goalkeeper-ul o părăsea pe FC Voluntari pentru a i se alătura lui Torino, formație din primul eșalon al Italiei care a profitat de scadența contractului cu echipa din Ilfov și l-a achiziționat cu cost zero.

Internaționalul de tineret a fost văzut mai de grabă ca o investiție de către Torino și mai puțin ca un jucător pe care doresc să se bazeze într-un interval scurt de timp.

„Il Toro” nu a luat în calcul până în acest mercato să-l împrumute pentru a-i oferi șansa de a-și dezvolta jocul, ci au ales să-l utilizeze în unele meciuri amicale, unele dintre ele la Primavera. Vârsta nu i-a permis să prindă minute la echipa U19 în meciurile oficiale.

Prin urmare, Popa nu a apucat să debuteze pentru „i granata”, astfel că ultimul său meci oficial l-a bifat pentru România U21, într-un meci cu Spania U21, încheiat cu victoria ibericilor, 3-0, pe Stadionul Steaua, în urmă cu nu mai puțin de 420 de zile.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.