Liga 1

Mutu a criticat un titular de la FCSB: „A terminat benzina, nu mai poate” + Îi dă un sfat lui Becali: „De acolo să aducă jucători”

Adrian Mutu, antrenorul celor de la CFR Cluj

Articol de Adrian Duţă  —  joi, 15 august 2024

Adrian Mutu, fostul mare atacant al României, crede că Risto Radunovic (32 de ani), fundașul stânga de la FCSB, nu mai poate juca precum în anii trecuți, din cauza vârstei.

Fostul antrenor de la Rapid a comparat situația de la FCSB cu cea de la Rapid, din sezonul 2022-2023, când fundaș stânga era Junior Morais, un alt jucător experimentat. Mutu crede că Radunovic nu mai poate ajuta ofensiva din cauza faptului că nu ar mai putea susține un efort la intensitate ridicată.

Mutu: „Radunovic a terminat benzina”

„Eu cred că Radunovic e jucătorul care a terminat benzina pe undeva, pentru că nu mai urcă așa cum o face Crețu pe partea cealaltă, dar la el centrările sunt problema. Pe Radunovic îl văd cum era Junior Morais la noi (n.r. la Rapid). Adică având o experiență, o vârstă, o uzură mare, eu cred că se mulțumește prin a controla faza defensivă și a aduce aportul câteodată pe faza de atac.

Prea puțin față de ce ar trebui să dezvolte, mai ales într-un sistem de 4-2-3-1 sau 4-3-3, așa cum joacă FCSB”, a declarat Adrian Mutu, potrivit Fanatik.

Adrian Mutu, sfat pentru Gigi Becali: „Să aducă brazilieni”

Mutu i-a dat și un sfat lui Gigi Becali, și anume să aducă mulți brazilieni la FCSB.

FCSB nu are benzi importante și aici nu mă refer doar la atacanții laterali, ci și la fundașii laterali. E greu să dezvolți un joc important în Europa. Mai ales că îți trebuie un mijlocaș central care să îți dea timp. Să știe când să accelereze sau să decelereze anumite faze. Eu cred că e de investit aici.

Sunt mulți brazilieni care pot face pasul. Jucătorii (n.r. - străini) care au dat cea mai mare satisfacție în România au fost brazilienii. De la Adailton, de la Wesley, de la Yuri, Eric și așa mai departe. Ei au făcut diferența.

Eu cred că echipele nu au contactele potrivite cu impresarii, nu au dezvoltat o anumită relație cu impresarii. Cu ei trebuie să fii serios ca și club, să plătești ce trebuie să plătești. Să dezvolți o anumită conexiune și relație cu ei pentru a-ți da ție jucătorii tineri în mod special. Pentru că nu poți să te apropii de un brazilian de 25 de ani de la Sao Paulo, Fluminese sau Botafogo. 

Dar în liga a 2-a poți să te apropii de unul de 20-21 de ani și să ai întâietate pentru a-l lua”, a mai declarat Adrian Mutu.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.