Campionate

La ce colos european merge Ilie Dumitrescu să învețe meserie: „Am ușile deschise acolo”

Ilie Dumitrescu

Articol de Daniel Grigore  —  joi, 15 august 2024

Ilie Dumitrescu, 55 de ani, fost fotbalist important al României, a dezvăluit că plănuiește să meargă la Madrid, pentru a învăța meserie de la Carlo Ancelotti, antrenorul lui Real.

Carlo Ancelotti este unul dintre cei mai titrați și respectați antrenori încă în activitate, câștigător a 29 de trofee în ilustra-i carieră, 14 dintre ele la Real Madrid, ultimul cucerit chiar seara trecută, după 2-0 cu Atalanta în Supercupa Europei.

De-a lungul anilor, mai mulți antrenori români au „furat” tainele meseriei de la Carlo Ancelotti. A făcut-o Edi Iordănescu în septembrie 2022, în perioada în care era selecționer al României, apoi a făcut-o Florin Maxim, antrenorul Corvinului, spre finalul lui 2023.

Ilie Dumitrescu merge la Real Madrid să învețe meserie: „Am ușile deschise acolo”

La ședințele de pregătire conduse de Carlo Ancelotti plănuiește să asiste în viitorul apropiat și Ilie Dumitrescu, asta în condițiile în care fostul internațional român nu mai antrenează de mai bine de un deceniu, fiind în prezent analist sportiv.

„O să vreau să merg și eu o săptămână la Carlo, să văd un ciclu săptămânal. Da, vreau. Am ușile deschise. Vreau să fac și o chestie interesantă cu el acolo”, a dezvăluit Dumitrescu la emisiunea „DigiSport Special”.

Miercuri seara, Carlo Ancelotti l-a egalat pe Miguel Munoz ca număr de trofee câștigate pe banca lui Real Madrid, 14 la număr, record pentru clubul blanco. Printre cele 14 trofee se numără și 3 Ligi ale Campionilor.

„Sunt foarte fericit. Este o onoare și un privilegiu să antrenez această echipă, iar astăzi ne-am descurcat bine. A fost o primă parte complicată, pentru că Atalanta a jucat foarte bine. Au fost puternici în dueluri și am avut probleme, dar din moment ce meciul s-a deschis puțin, ați putut vedea calitatea pe care o avem în față”, a comentat Ancelotti după Supercupa Europei.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.