Campionate

Fotbalistul suspendat pentru pariuri revine pe teren după 10 luni

Nicolo Zaniolo și Sandro Tonali, foto: Guliver/gettyimages

Articol de Tudor Belivacă  —  joi, 15 august 2024

Sandro Tonali (24 de ani) va reveni în lotul lui Newcastle după ce a fost suspendat 10 luni pentru pariuri ilegale.

Italianul de la Newcastle a fost suspendat după ce a mărturisit că a pariat pe meciurile echipei sale, dar și pe alte evenimente sportive.

Fotbalistul a fost suspendat și în Italia, dar și în Anglia după ce a pariat de 50 de ori pe meciuri de fotbal.

Comunicatul clubului: „Va fi disponibil miercuri, 28 august”

Clubul a transmis că Tonali va fi disponibil, începând cu 28 august. La acea dată, „Coțofenele” au meci în Cupa Angliei cu Nottingham Forest, dar nu va putea fi folosit.

Sandro Tonali, mijlocaș Newcastle United. Foto: Imago

„Anunțăm că Sandro Tonali va fi disponibil pentru selecție miercuri, 28 august când se va termina sentința lui de suspendare pe 10 luni”, a transmis Tonali.

Pentru serviciile mijlocașului italian Newcastle a plătit 64 de milioane, iar în prezent fotbalistul are o cotă de piață de 38 de milioane de euro, conform site-urilor de specialitate.

Tonali și-a început cariera în fotbalul mare la Brescia, unde a jucat doi ani până să fie împrumutat la AC Milan. La sfârșitul împrumutului, milanezii au plătit aproximativ 16 milioane de euro pentru serviciile sale. Doi ani a petrecut Tonali pe San Siro, până în 2023 când a fost cumpărat de Newcastle. La doar câteva luni de când a fost cumpărat de „coțofene” a fost suspendat.

Doar 12 meciuri a jucat Tonali pentru Newcastle și a marcat un gol. Pentru AC Milan are 130 de prezențe, 7 goluri și 3 pase decisive.

Sandro Tonali a vorbit despre dependența sa de jocuri de noroc: „Eu m-am ascuns și am făcut o greșeală”

Fotbalistul italian a vorbit la un liceu din Bari despre dependența sa de jocuri de noroc și a încurajat oamenii se ceară ajutor dacă se confruntă cu dependențe.

„Poate că există cineva printre voi care joacă și nu recunoaște acest lucru, pentru că de multe ori vă închideți în sine. Dar atunci când joci și ai un salariu mare, să ai de-a face cu jocurile de noroc este un risc la tot pasul. Eu m-am ascuns și am făcut o greșeală. Nu te oprești singur, te opresc alții. Poți compromite și prieteniile, relațiile și munca. Acestea sunt unele dintre cele mai mari pericole.

Ascunderea în spatele barierelor unei probleme nu este niciodată o soluție. Mai degrabă, trebuie să vorbești despre ea. Cereți ajutor! Adevărata mea bogăție nu constă în contractele de milioane, ci că eu sunt înconjurat de oameni care mă iubesc și continuă să-mi arate zilnic acest lucru", a declarat Tonali.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.