Europa League

Dan Petrescu a înfruntat-o pe LASK Linz și dă verdictul: „La ce jucători are FCSB...”

Dan Petrescu Foto: Ionuț Iordache (GSP)

Articol de Daniel Grigore  —  joi, 15 august 2024

Dan Petrescu, antrenorul lui CFR Cluj, a fost întrebat despre duelul pe care FCSB îl va avea pentru accederea în grupele Europa League, contra austriecilor de la LASK Linz.

Pe 22, respectiv 29 august, FCSB va da piept cu LASK Linz, locul 3 în Austria sezonul trecut, pentru calificarea în grupele Europa League.

LASK le este familiară celor de la CFR Cluj, pe care au înfruntat-o într-un meci de pregătire la începutul lunii iulie, încheiat cu scorul de 1-1. În acest context, antrenorul vișiniilor, Dan Petrescu, a fost întrebat despre ce o așteaptă pe campioana României.

Dan Petrescu a înfruntat-o pe LASK Linz și dă verdictul: „FCSB ar trebui să se califice”

„Este o echipă agresivă. Mi s-a părut că au probleme la fazele fixe și la fundașii centrali. Sincer, nu vreau să zic, dar cred că FCSB, la ce jucători are acum, o să meargă în grupele Europa League.

Poate cei de la Linz nu erau cu toată echipa sau nu erau în formă, chiar nu știu. Însă nu părea o echipă de speriat, mai ales pentru FCSB”, a afirmat Petrescu la DigiSport.

În meciul amical amintit, scorul a fost 1-1. Pentru ardeleni a înscris Matei Ilie (minutul 41), pentru LASK a punctat Enis Safin ('84).

În alt meci de pregătire s-au înfruntat de curând chiar FCSB și LASK, pe 14 ianuarie. Roș-albaștrii s-au impus cu 3-1, golurile lor fiind semnate de Luis Phelipe, Florinel Coman și David Miculescu.

LASK Linz, echipă antrenată de austriacul Thomas Darazs, are un lot mai valoros decât al FCSB-ului, evaluat la 43,5 milioane de euro pe portalul Transfermarkt, față de 35,3, cota totală a FCSB-ului.

Cel mai valoros jucător al echipei este tânărul atacant croat Marin Ljubicic, evaluat la 8 milioane de euro. LASK are un nume uriaș în lot, pe Jerome Boateng, ex-Bayern Munchen.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.