Campionate

Ed Sheeran a devenit acționar la clubul din Premier League: „E visul oricărui fan”

+6 Foto
Ed Sheeran în tricoul lui Ipswich Town / Foto: Imago

Articol de Tudor Belivacă  —  vineri, 16 august 2024

Ed Sheeran, cântărețul de muzică pop, a devenit acționar minoritar la Ipswich Town, formație nou-promovată în Premier League.

Cântărețul este din 2021 sponsor al echipei Ipswich Town. Sheeran și-a promovat în trecut turneele și albumele pe fața tricoului echipei și a fost prezent la mai multe meciuri ale echipei.

Clubul informează că Ed Sheeran a achiziționat 1,4% din acțiunile clubului. El nu va face pare din consiliul de administrație deoarece procentul de acțiuni este unul prea mic. Cântărețul, cu o avere estimată la 200 de milioane de dolari, va beneficia și de o lojă personalizată pe stadionul echipei, Portman Road.

GALERIE FOTO. Ed Sheeran a devenit acționar minoritar la Ipswich Town: „Mă simt recunoscător”

+6 Foto
Foto: Imago

Ed Sheeran și-a trăit copilăria în apropierea orașului Ipswich și este de atunci un fan al echipei locale.

„Sunt încântat că am cumpărat un procent din clubul de fotbal din orașul meu. Este visul oricărui fan să fie proprietar al clubului pe care îl susține și mă simt recunoscător pentru această oportunitate.

Am trăit în Suffolk de când aveam trei ani. Când călătoresc câteodată mă simt exclus în orașele mari. Suffolk și Ipswich m-au făcut să mă simt parte din comunitate și protejat.

Este o bucurie să fii fan a lui Ipswich. Sunt suișuri și coborâșuri, dar despre asta este fotbalul. Nu sunt un acționar cu drept de vot sau parte din consiliul de administrație, sunt doar eu care bag bani în clubul pe care îl iubesc, deci, vă rog nu vorbiți cu mine de transferuri sau de tactici”, a fost mesajul lui Ed Sheeran după ce a devenit acționar minoritar la Ipswich, conform site-ului clubului.

Nou-promovata va juca în prima etapă cu Liverpool

Ipswich Town a promovat în acest an în Premier League, după ce au terminat pe locul 2 în Championship sezonul trecut sub comanda lui Kieran McKenna.

Clubul la care Ed Sheeran este acționar nu este la prima experiență în Premier League. Ipswich Town a mai fost în primul eșalon englez în sezonale 1992-1993, 1993-1994, 1994-1995, 2000-2001 și 2000-2001. În 2001 au terminat pe 18 în Premier League și au retrogradat.

În acest sezon, Ipswich Town va debuta sâmbătă, de la 14:30 împotriva lui Liverpool pe Portman Road.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.