Campionate

Cutremur la startul Premier League! „Toată echipa este de vânzare” » Haos în club, după decizia patronului

Viitorul jucătorilor lui Everton este incert / Foto: Imago Images

Articol de Aurelian Botezatu  —  vineri, 16 august 2024

Managerul lui Everton, Sean Dyche, a admis că jucătorii săi sunt de vânzare în condițiile plecării patronului Farhad Moshiri și a faptului că, la ora actuală, nu se știe cine va prelua clubul.

Everton ia startul, sâmbătă, în noul sezon din Premier League, acasă împotriva lui Brighton. Însă debutul e umbrit în mare măsură din cauza situației dificile în care se află clubul. Acționarul majoritar, Farhad Moshiri, vrea să plece, dar nu găsește un investitor care să-i preia acțiunile.

Sean Dyche e îngrijorat că și-ar putea pierde rapid vedetele

Iar managerul Sean Dyche admite că, „în condițiile date, toți jucătorii săi sunt practic de vânzare”. El își face griji că și-ar putea pierde rapid jucătorii-cheie. În primul rând pe Jarrad Branthwaite, pentru care a refuzat până acum două oferte, ambele sub cele 82 de milioane de euro solicitate.

Apoi ar fi titularul din atac, Dominic Calvert-Lewin, care mai are un an din contract și ar fi „o mare provocare să refuzi o afertă pe aproape de valoarea lui de piață”. Calvert-Lewin este cotat la 22 de milioane de euro pe transfermarkt.de.

Everton are o balanță pozitivă în acest moment pe piața transferurilor

Everton a vândut jucători în valoare de 83,1 milioane de euro și a cumpărat de 50,2 milioane, astfel că în momentul de față are o balanță pozitivă (+ 32,9 milioane de euro).

Dar Sean Dyche susține că e nevoie de mult mai mult pentru a echilibra balanța și a face clubul atractiv pentru un nou investitor.

John Textor ar trebui să vândă pachetul de la Crystal Palace

„Caramelele” au fost refuzate până acum de „777 Partners” și de patronul Romei, Dan Friedkin, iar în acest moment, interesată pare „Vici Private Finance”. De situația lui Everton a întrebat și miliardarul american John Textor.

Numai că acesta deține 45 la sută din acțiuni la Crystal Palace și Premier League interzice implicarea unui investitor la două cluburi concurente în aceeași ligă. Astfel că Textor ar trebui să vândă mai întâi partea sa de acțiuni la Palace și apoi să vină la albaștri.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.