Jocurile Olimpice

Câți bani a scos Ion Țiriac din buzunar pentru a îi premia pe medaliații de la Jocurile Olimpice » Mașini, asigurări de viață și medalii de 14k

+50 Foto
Ion Țiriac i-a premiat astăzi pe medaliații de la Jocurile Olimpice FOTO: Cristi Preda (GSP)

Articol de Cristi Preda (foto), Andrei Petrescu, Valentin David (video), Cezar Titor  —  vineri, 16 august 2024

În cadrul unui eveniment organizat astăzi la Țiriac Collection, salonul auto de la Otopeni, 22 de sportivi medaliați au fost recompensați pentru performanțele de la Jocurile Olimpice. Ion Țiriac a scos din buzunar o sumă importantă.

Pe lângă cei 21 medaliați olimpici, a fost premiată și gimnasta Sabrina Maneca-Voinea, care s-a clasat pe locul 4 în finala probei de sol, contestația acesteia de la TAS fiind însă respinsă de Tribunalul de la Lausanne.

GALERIE FOTO. 22 automobile pentru sportivii de la Jocurile Olimpice oferite de Ion Țiriac. Imagini de la eveniment

În primul rând, sportivii au fost recompensați cu câte un automobil Hyundai, după cum urmează:

  • AUR - Hyundai Ioniq 5 (52.500 euro)
  • ARGINT - Hyundai Kona (25.500 euro)
  • BRONZ - Hyundai Bayon (20.000 euro)

Astfel, Fundația Țiriac a plătit aproximativ un milion de euro pentru toate autoturismele.

Sportivii au fost recompensați și cu medalii din aur de 14 carate, personalizate.

Totodată, prin intermediul firmei Allianz Țiriac, sportivii vor primi și o asigurare de viață, în funcție de medalia obținută:

  • Aur - 165.000 euro
  • Argint - 125.000 euro
  • Bronz - 90.000 euro

Vor beneficia șide asigurări RCA și Casco pentru mașinile primite, iar acestea vor fi valabile până în 2028.

VIDEO. Ion Țiriac i-a premiat azi pe medaliații de la Jocurile Olimpice: „Plătim respectul acestor oameni care ne-au dat o rază de soare”

Suntem aici, nu e nimic oficial. Asta e o treabă aproape de familie. Suntem aici să plătim tributul care-l avem, răsplata și respectul acestor oameni care la Paris, în sfârșit, ne-au dat o rază de soare. Ne-au arătat că poate suntem pe drumul bun.

Că poate încet, încet ne recâștigăm ceea ce am avut întotdeauna, adică nu gena pentru sport, nu asta, dar poate ne recâștigăm înapoi copilul ca să mai lase tableta și să-și facă alte treburi dacă părinții au ceva în cap și să vedem cum facem, poate ajungem din nou acolo unde am fost. Ați făcut foarte mult, ați făcut mult mai mult decât credeam.

Pe de o parte. Pe de altă parte, cine știe?, am avut onoarea, plăcerea să-l văd pe domnul prim-ministru ieri și ne-a promis că ceea ce a scos din gură se face, încep acum și de la infrastructură, să dea bani și pentru sport. Cred că o să o facă. Hai să vedem cum facem noi, ăștia care suntem mai bătrânei pe-aici. Și vreau să vă fac și o surpriză, înainte să trec mai departe: avem pe cel mai în vârstă olimpic care trăiește în ziua de astăzi, domnul Ioniță, care e acolo, 96 de ani, olimpic la Roma, ciclism, în 1960!

- Ion Țiriac

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.