Nationala

Mircea Lucescu a anunțat lotul preliminar pentru partidele din Nations League » Numele care atrag atenția

+34 Foto
În conferința de presă în care a fost prezentat drept noul selecționer al României, Mircea Lucescu (79 de ani) a explicat de ce nu a ajuns la Rapid sau la Dinamo, cluburi care au insistat pentru a-l aduce.

Articol de Cezar Titor  —  vineri, 16 august 2024

Mircea Lucescu a anunțat lista preliminară a stranierilor României pentru partidele cu Kosovo (6 septembrie, ora 21:45) și Lituania (9 septembrie, ora 21:45) din Nations League. Va fi prima lui acțiune în calitate de selecționer, după o pauză de 38 ani.

Lotul final pentru partidele cu Kosovo și Lituania va fi anunțat ulterior, fiind format dintr-o parte a stranierilor prezenți pe lista de mai sus plus jucătorii din Superligă.

Surprind prezențele lui Virgil Ghiță, care a mai bifat o singură selecție pentru „tricolori”, dar și a atacantului Daniel Paraschiv, care are tot o prezență în tricoul primei reprezentative, când a și reușit să marcheze contra Moldovei.

Cum arată lista preliminară a stranierilor pentru partidele din Nations League:

  • PORTAR: Horațiu MOLDOVAN (Atletico Madrid, Spania)
  • FUNDAȘI: Andrei RAȚIU (Rayo Vallecano, Spania), Radu DRĂGUȘIN (Tottenham, Anglia), Adrian RUS (Pisa, Italia), Ionuț NEDELCEARU (Palermo, italia), Andrei BURCĂ (Baniyas, Emiratele Arabe Unite), Virgil GHIȚĂ (Cracovia, Polonia)
  • MIJLOCAȘI: Deian SORESCU (Gaziantep, Turcia), Marius MARIN (Pisa, Italia), Alexandru CICÂLDĂU (Galatasaray, Turcia), Răzvan MARIN (Cagliari, Italia), Nicolae STANCIU (Damac, Arabia Saudită), Dennis MAN (Parma, Italia), Valentin MIHĂILĂ (Parma, Italia), Ianis HAGI (Glasgow Rangers, Scoția), Florinel COMAN (Al Gharafa, Qatar)
  • ATACANȚI: Denis DRĂGUȘ (Trabzonspor, Turcia), George PUȘCAȘ (Bodrumspor, Turcia), Daniel PARASCHIV (Oviedo, Spania).

Cel mai probabil, numele lui Florin Niță, titularul României la Campionatul European din Germania, nu se regăsește pe lista stranierilor din cauza faptului că acesta nu are un angajament în acest moment, după despărțirea de Gaziantep, și astfel nu mai face parte din categoria celor care joacă în străinătate. Dar e de așteptat ca el să apară în lotul final.

În rest, Mircea Lucescu a păstrat același schelet folosit și de Edi Iordănescu în campania de calificări și la Euro 2024, care conține nume precum Marin, Drăgușin, Burcă, Mihăilă, Pușcaș și Man.

Contează valoarea, forma, competiția în care joacă. Voi fi preocupat de evoluția tinerilor. Din lotul pentru aceste două meciuri, cu Kosovo și Lituania, nu vor lipsi jucătorii tineri, cei mai buni de la echipa de tineret. Dar cu posibilitatea de a juca și la tineret. Voi avea grijă de viitorul fotbalului românesc, de asta am fost chemat aici.
Nu va fi ușor. Cel care riscă sunt eu. Dar vin cu încredere și convingere că se poate face.

Toată lumea din jurul meu e concentrată pe a da continuitate performanței de la EURO. Toată suflarea României va fi alături de mine. Și vor fi mai ales cei de peste 70 de ani, care vor vedea în mine o motivație. Vreau să le dau sentimentul că se poate. La 79 de ani să îți asumi o asemenea poziție, unde toți sunt cu ochii pe tine...

- Mircea Lucescu, selecționer România

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.