Tenis

Sorana Cîrstea, despre gestul lui Țiriac de a-i premia pe medaliații României de la Paris: „Privații sunt singura speranță. Nu mai avem așteptări de la statul român”

+50 Foto
Sorana Cîrstea a venit în cârje la evenimentul lui Țiriac de la Otopeni. Foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de Cristi Preda (foto), Andrei Petrescu, Valentin David (video), Tudor Belivacă  —  vineri, 16 august 2024

Sorana Cîrstea (34 de ani) a fost prezentă la evenimentul în care medaliații olimpici de la Jocurile Olimpice au fost premiați de Fundația Țiriac.

Sorana Cîrstea a vorbit despre faptul că statul român nu se implică mai mult în viața sportivilor. Sportiva a mai făcut un apel în recent, în care taxa clasa politică care se mândrea cu performanțele sportivilor deși nu le oferă infrastructura necesară.

Sportiva susține că investițiile private reprezintă modul prin care se va dezvolta sportul româneasc, deoarece oamenii și-au pierdut încrederea în politicieni și stat. De asemenea, sportiva a punctat că jucătorii de tenis sunt „privilegiați” deoarece la început familia investește, iar dacă ajungi un jucător care câștigă turnee, vei câștiga și suficienți bani.

VIDEO. Sorana Cîrstea taxează din nou autoritățile române: „Nu mai are nimeni așteptări de la politicieni”

„Nimeni nu mai are așteptări de la politicieni sau de la statul român. Eu cred că singura speranță a sportului românesc sunt sponsorii privați cum ar fi fundația Țiriac sau oameni care își doresc să facă ceva pentru sportul românesc. Sper că vor exista mai mulți oameni care să se implice. Sportul este cel mai bun PR care poate exista și nu înțeleg reticența de a investi în sport.

După ce mă voi retrage, voi lupta foarte mult pentru acest lucru, să se investească în sport. Voi încerca să fac tot ce se poate și eu la rândul meu, ca fostă sportivă. Nu știu cât se va schimba, dar sper, măcar acolo, un pic la privații cu posibilități să încerce un pic să ajute mai mult sportul.

În momentul de față vorbesc doar din postura de sportiv și, din nou, tenismenii sunt privilegiați. Nu vorbesc despre acest sport, pentru că este unul în care se chinuie părinții la început, dar după, dacă ai ajuns în top, reușești să câștigi. Sunt atâtea sporturi în care muncești zeci de ani și la final de carieră te alegi doar cu o medalie.

Eu vorbesc în calitate de sportivă. Sunt atâția oameni deștepți în această țară care pot face anumite lucruri. Doar trebuie să se organizeze și să considere sportul o prioritate națională”, a declarat Sorana Cîrstea.

Sorana Cîrstea a vorbit și despre relația cu Simona Halep: „Mergem în același loc la sală”

Simona Halep și Sorana Cîrstea au avut o relație tensionată de-a lungul timpului, dar acum se pare că cele două au detensionat situația.

„Cu Simona mă văd mult mai des pentru că mergem în același loc la sală și la terenurile de tenis și ne mai intersectăm, dar m-am bucurat să fim invitate la un asemenea eveniment”, a declarat Sorana.

Am opt zile de la operație, îmi este greu, pentru că sunt o persoană activă, în majoritatea timpului trebuie să stau cu piciorul sus. Mai am 10 zile de stat în cârje, apoi recuperarea și în 6 săptămâni ar trebui să pot să mă întorc pe teren și în 3-4 luni să pot fi competitivă. Planul este să revin la Australian Open. Eu momentan mi-am înghețat clasamentul, voi avea drept de joc de pe 7 ianuarie

- Sorana Cîrstea, despre revenirea în circuit

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.