Campionate

Decizie nemaiîntâlnită la startul Premier League! Ce obligație au de acum arbitrii » În România, a existat cazul Gigi Becali - Istvan Kovacs

Stuart Attwell, arbitrul acuzat de Nottingham Forest că este fan Luton Town / Foto: GettyImages

Articol de Aurelian Botezatu  —  vineri, 16 august 2024

Toți arbitrii activi în Premier League vor trebui să declare echipele cu care țin, pentru a nu fi delegați la meciurile acestora sau la partide care pot influența situația lor!

Decizia este o noutate în fotbal și a fost anunțată de șeful Asociației Arbitrilor din Premier League (PGMOL), Howard Webb, la startul sezonului 2024 - 2025. Cavalerii fluierului, de la cei aflați pe teren și până la cei din cabina VAR, vor avea obligația să dezvăluie numele echipelor pe care le susțin!

Arbitrul Stuart Attwell a fost acuzat sezonul trecut că e fan Luton Town

Motivul? Sezonul trecut, responsabilii lui Nottingham Forest l-au acuzat pe arbitrul video Stuart Attwell (41 de ani), delegat la meciul pierdut în fața lui Everton, că este fan al lui Luton Town.

Luton era la vremea respectivă contracandidata lui Forest în lupta pentru menținerea în Premier League și a și retrogradat la finele stagiunii 2023 - 2024.

Este exact ceea ce noua măsură intenționează să prevină în viitor. Chiar dacă ceva se schimbă în „interesele specifice” ale arbitrilor pe parcursul sezonului, acest lucru trebuie precizat.

Howard Webb: „Vom face ajustări dacă credem că există un conflict de interese”

„Vom vedea, vom analiza și vom face ajustări dacă credem că există un conflict de interese în cazul în care te identifici ca fan al unei anumite echipe sau dacă ai jucat pentru un club”, a precizat Howard Webb.

Fostul arbitru FIFA a continuat: „Încercăm să atragem mai mulți jucători pentru a deveni arbitri, așa că trebuie să lucrăm la asta. Contează și dacă ai relații personale cu oameni care lucrează în cluburi. Vom evalua toate acestea și vom lua în considerare acest aspect atunci când delegăm arbitrii la meciuri”.

Gigi Becali l-a acuzat pe Istvan Kovacs că are legături cu CFR Cluj și face jocurile ardelenilor

Și în Superliga, Istvan Kovacs a fost acuzat deseori că face jocurile CFR-ului. Mai ales după ce s-a scris că arbitrul originar din Carei și-a cumpărat un apartament la Cluj, printr-o firmă a lui Iuliu Mureșan, fost președinte al clubului, și că ar avea legături cu responsabilii din Gruia.

În august anul trecut, după ce FCSB a pierdut la Arad, 1-2 cu UTA, patronul Gigi Becali s-a luat de Szabolcs, fratele lui Istvan, arbitru VAR la acea partidă.

În opinia lui Becali, Kovacs influențase unele decizii luate pe teren: „Eu mă lupt cu CFR! Ei stau la Cluj. Istvan are apartament cumpărat de la firma lui Mureșan! Trebuie văzută integritatea la nivel de FRF!”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.