Campionate

Interdicție de la Ligă! Barcelona nu-l poate folosi jucătorul adus cu 55 de milioane

Dani Olmo, stânga, trebuie să mai aștepte până va debuta la Barcelona / Foto: Imago

Articol de Aurelian Botezatu  —  vineri, 16 august 2024

LaLiga le-a interzis catalanilor să-l folosească pe Dani Olmo, 26 de ani, în meciul cu Valencia deoarece au cheltuit în această vară mai mult decât au încasat din transferuri sau din alte tranzacții.

Barcelona debutează în noul sezon, sâmbătă, la Valencia. Dar antrenorul Hansi Flick nu-l va putea utiliza pe Dani Olmo, jucătorul proaspăt achiziționat de la RB Leipzig, în schimbul a 55 de milioane de euro.

Barcelona a cheltuit mai mult decât a încasat în această vară

LaLiga a decis să nu-i acorde drept de joc mijlocașului în vârstă de 26 de ani, deoarece gruparea blaugrana, înglodată în datorii, e pe minus la transferuri în acest mercato estival. Și nici din alte tranzacții n-a adus bani în conturile sale.

Catalanii au cumpărat jucători în valoare de 57,7 milioane de euro, dar au vândut de numai 28 de milioane. Ceea ce înseamnă un pasiv de 29,7 milioane. Altfel, Barca trebuie să se încadreze și într-un anumit plafon salarial, fixat de Ligă la 204 milioane de euro.

Barcelona l-a preferat pe Inigo Martinez pentru că are puține opțiuni în defensivă

Barcelona ar fi putut obține înscrierea lui Olmo, dacă președintele Joan Laporta (62 de ani) o solicita printr-o scrisoare personală de recomandare - subliniind că jucătorul este de mare importanță pentru club și pentru fotbalul spaniol.

Dar, potrivit presei spaniole, a preferat s-o facă pentru fundașul Inigo Martinez, mai important în acest moment pentru antrenorul Hansi Flick, care are soluții puține în defensivă.

1,3 miliardede euro este cuantumul datoriilor pe care Barcelona le are la ora actuală

Pe de altă parte, Olmo a venit târziu din concediu, după ce a disputat finala Euro 2024, cu reprezentativa Spaniei (2-1 contra Angliei). Iar Flick susține că mijlocașul în vârstă de 26 de ani încă nu este pus la punct cu pregătirea fizică.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.