Liga 1

Ovidiu Burcă n-a uitat de Dinamo! Concluzii pentru primele 5 etape: „Asta e singura problemă”

Ovidiu Burcă, fostul antrenor al lui Dinamo

Articol de Romeo Ene  —  vineri, 16 august 2024

Ovidiu Burcă (44 de ani), fostul antrenor al lui Dinamo, a analizat parcursul „câinilor” din acest start de sezon. Trupa lui Zeljko Kopic (46 de ani) este pe locul 4, cu 8 puncte după primele 5 etape.

Cu Burcă pe bancă, Dinamo a revenit în Superliga după un singur sezon petrecut în Liga 2. Tehnicianul i-a pregătit pe dinamoviști la începutul sezonului trecut, însă rezultatele nu au fost aceleași precum cele din Liga 2, iar Burcă i-a părăsit pe „câini” la finalul lui noiembrie 2023, după eșecul din derby-ul cu FCSB.

Ovidiu Burcă a identificat cea mai mare problemă de la Dinamo: „E și greu”

Zeljko Kopic a preluat-o pe Dinamo la începutul lunii decembrie și a salvat-o de la retrogradare. Burcă este convins de faptul că Dinamo este o echipă mult mai puternică în acest moment, iar singura problemă a „câinilor” este reprezentată de faptul că au doar 11-12 jucători pe care pot conta oricând.

„Nu ştiu dacă surprinzător, a fost un an de tranziție, lucrurile sunt mult mai stabile, antrenorul a avut continuitate, a început să cunoască bine clubul, campionatul, a identificat problemele. Acum, în opinia mea, singura problemă e că au 11, 12 jucători pe care se pot baza, dar când fac schimbări jucătorii nu mai fac ce făceau titularii.

E şi greu pentru că ai adus jucători cu salarii mari, care, poate, nu se pot dubla. Asta cred că e singura problemă pe care o are Dinamo. Cunosc destul de bine jucătorii tineri, au crescut şi ei, a fost şi pentru ei un an de tranziţie, au mai multă putere.”, a declarat Ovidiu Burcă, la Prima Sport.

Dinamo a aplicat o strategie diferită în această perioadă de mercato. A legitimat tineri jucători români din străinătate. Prin vocea administratorului special Andrei Nicolescu, „câinii” și-au propus calificarea în play-off. Dar nu va fi o problemă dacă acest obiectiv nu va fi atins în contextul în care echipa va fi în preajma acelor locuri.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.