Tenis

Carlos Alcaraz, cum n-a mai fost văzut » Eliminarea de la Cincinnati l-a scos din sărite

Carlos Alcaraz, criză de nervi la Cincinnati, foto: captură Tennis TV

Articol de Romeo Ene  —  vineri, 16 august 2024

Carlos Alcaraz (21 de ani, 3 ATP) a fost eliminat încă din turul doi al turneului ATP de la Cincinnati de mult mai experimentatul Gael Monfils (37 de ani, 46 ATP), scor 4-6, 7-6(5), 4-6. Acesta a ajuns la două eșecuri consecutive, cedând și în fața lui Novak Djokovic în finala de la Jocurile Olimpice.

Tenismenul spaniol nu a acceptat eșecul de la Cincinnati. Și-a distrus racheta de nervi. Partida în sine a fost extrem de atractivă. A durat 2 ore și 31 de minute, însă francezul a avut nervii mai tari și s-a calificat.

VIDEO. Carlos Alcaraz, evoluție sub așteptări la turneul de la Cincinnati

Lui Alcaraz nu i-a ieșit aproape nimic în meciul de astăzi. Conștient de acest lucru, acesta a avut o ieșire nervoasă pentru care a fost sancționat de arbitru. În general, Alcaraz nu și-a obișnuit fanii cu astfel de gesturi, însă evoluția de astăzi l-a enervat foarte tare pe cel mai tânăr lider mondial din istorie.

Pentru Monfils este una dintre cele mai importante victorii din acest an. De altfel, este primul succes din 2024 în fața unui jucător clasat pe unul dintre primele 5 locuri.

Gestul lui Carlos Alcaraz, foto: X

Potrivit Opta, Monfils este al patrulea cel mai în vârstă jucător care s-a impus în fața unui adversar din top 3 în clasamentul ATP de când acesta a fost publicat în 1973.

În urma acestui eșec, Alcaraz va pierde un număr semnificativ de puncte în clasamentul ATP întrucât a jucat finală anul trecut.

Acest eșec vine în contextul în care Alcaraz anunțase recent faptul că și-ar dori să încheie 2024 pe primul loc, lucru extrem de complicat de realizat în momentul de față.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.