Campionate

Arsenal a pornit ca din tun! Victorie clară în startul noului sezon de Premier League

Arsenal - Wolves/ foto Imago Images

Articol de Adrian Duţă  —  sâmbătă, 17 august 2024

Arsenal a câștigat cu Wolves, scor 2-0, în prima etapă a noului sezon de Premier League.

Adevăratul fotbal-șampanie s-a întors. Premier League a revenit cu un nou sezon, însă fotbalul din Anglia nu s-a schimbat. Spectacol, faze de poartă, caracteristicile principale ale celui mai tare campionat din Europa au putut fi observate și în Arsenal - Wolves.

+6 Foto
Arsenal - Wolves/ foto Imago Images

„Tunarii”, din ce în ce mai buni în ultimii doi ani, sunt printre favoriții la titlu. Iar elevii lui Arteta nu au dezamăgit, au arătat că formează o echipă care o poate răpune pe Manchester City în cursa pentru trofeu.

Pe Emirates, cu Wolves, Arsenal a plecat ca din tun. Două ocazii în startul meciului, Saka cu un șut periculos la scurt și Rice cu unul peste poartă, aveau să prevestească golul. Care a venit din capul lui Havertz, folosit atacant central în actuala stagiune.

Arsenal, victorie clară cu Wolves

După o jumătate de oră de dominare roș-albă, Wolves a apărut și ea în atac, cu o șansă mare de a egala. Larsen a trimis cu capul din apropiere, dar Raya a scos în ultimul moment cu brațul drept.

Jose Sa, portarul „lupilor”, a revenit și el la treabă, când a fost pus la încercare de Odegaard. Norvegianul care poartă banderola de căpitan la Arsenal a tras tare din afara careului, dar portarul portughez a scos de la colțul scurt.

Nu a mai avut ce să facă în minutul 74, când Saka a trimis și el o ghiulea la scurt. Distanța față de poartă a fost mai mică decât la șutul lui Odegaard, iar Sa nu a putut să apere.

Cu victoria în buzunar, Arsenal a continuat să joace, nu s-a baricadat în apărare în așteptarea unor contraatacuri. În minutul 89, Gabriel, fundașul central al „tunarilor”, se afla la 17 metri de poarta adversă, pe atac pozițional.

FINAL. Arsenal - Wolves 2-0

+6 Foto
Arsenal - Wolves/ foto Imago Images

Arsenal - Wolves, echipele de start:

Arsenal (4-3-3): Raya - White, Saliba, Gabriel, Zinchenko - Odegaard, Partey, Rice - Saka, Havertz, Martinelli
Rezerve: Ramsdale - Calafiori, G. Jesus, Jorginho, Nelson, Nketiah, Nwaneri, Timber, Trossard
Manager: Mikel Arteta

Wolves (4-4-2): Sa - Doherty, Mosquera, Toti, Ait-Nouri - Rodrigo Gomes, J. Gomes, Lemina, Bellegarde - Hwang, Strand-Larsen.
Rezerve: Bentley - Bueno, Chiquinho, Cunha, Dawson, Doyle, Guedes, Podence, Sarabia
Manager: Gary O'Neil

Stadion: Emirates Stadium (Londra)
Arbitru: Jarred Gillett / Asistenți: Darren Cann, Nick Greenhalgh
VAR: Paul Tierney / Asistent VAR: Natalie Aspinall

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.