Liga 1

Ioan Ovidiu Sabău intervine în dezbaterea momentului din sport: „Merită mai mult respect”

+50 Foto
Ioan Ovidiu Sabău

Articol de Cezar Titor  —  sâmbătă, 17 august 2024

La conferința de presă premergătoare partidei de acasă cu Sepsi (luni, ora 19:00), Ioan Ovidiu Sabău, 56 ani, antrenorul lui U Cluj, a opinat pe marginea subiectului momentului în sportul românesc: investițiile statului în sport și infrastructura aferentă.

„Pe vremea noastră, sportivii erau respectați și ajutați să se formeze. Am fost sportivi la cel mai înalt nivel, indiferent dacă vorbim despre fotbal. baschet, tenis sau handbal. S-au schimbat vremurile. Trebuie investit mai mult în infrastructură, în sport.

Merită acești sportivi foarte talentați. Au obținut rezultate neajutați, poate de cei din mediul privat. Sunt niște oameni extraordinari toți, le apreciez sacrificiile și munca.

VIDEO. Ioan Ovidiu Sabău: „Tot respectul, însă statul ar trebui să îi premieze cu mult mai mult”

Tot respectul, însă statul ar trebui să îi premieze cu mult mai mult. La ce au făcut și cum ne-au reprezentat... O imagine frumoasă merită mult mai mult respect din partea statului”, a declarat Moțul, având un discurs similar cu cele ale lui David Popovici sau Sorana Cîrstea.

Sabău a transmis și că își mai dorește doi jucători, deși „studenții” au fost campioni la transferuri în această perioadă de mercato, înregimentându-i pe Jasper van der Werff, Vadim Rață, Ovidiu Popescu, Berto, Iulian Cristea, Adel Bettaieb, Daniel Lasure, Denis Moldovan, Franck Tchassem, Andrei Ștefan, Mario Șfaiț, Radu Boboc, Mamadou Thiam, Dorin Codrea sau Vladislav Blănuță.

Mi-aș dori încă doi jucători, însă nu vă pot spune pe ce posturi. Căutăm un profil diferit. Arătăm bine ca lot. Vom arăta și mai bine, mai ales când Thiam, Blănuță, Berto și Bettaieb vor fi la 100%. Jucătorii care au venit mai târziu nu au ritm, încercăm să îi integrăm cât mai repede”, a transmis fostul mare internațional.

Sepsi nu arată rău, este o echipă tare, solidă din punct de vedere fizic. Fac pressing într-un sistem 3-4-2-1, au agresivitate, însă au și slăbiciuni, ca orice echipă din campionat. Aș vrea să arătăm ca în partida cu Hermannstadt.

Dacă arătăm așa ca dinamică, jucăm rapid, cred că îi putem pune în dificultate. Dacă vom fi greoi, lenți, controlăm mult jocul și aveam prea multe atingeri, va fi greu. În duelurile unu la unu, sunt mai puternici decât noi.

Terenul arată bine, însă se fac eforturi să arate și mai bine. Stăm bine în clasament, avem un început foarte bun, însă nu este suficient. Trebuie să îți regăsești motivația, emoția de care ai nevoie. Trebuie să fii conștient că ai pregătit cele 95 minute timp de o săptămână.

- Ioan Ovidiu Sabău, antrenor Universitatea Cluj

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.