Cupa Romaniei

Azi a avut loc tragerea la sorți pentru play-off-ul Cupei României Betano: Dinamo o întâlnește pe FC Voluntari, echipa lui Claudiu Niculescu

Cupa României / Sursă foto: GSP

Articol de Laura Șoica  —  marţi, 20 august 2024

Tragerea la sorți pentru play-off-ul Cupei României Betano a avut loc azi, 20 august. Opt echipe din Liga 1 au intrat în competiție din această fază.

  • Play-off: 28 august 2024
  • Faza grupelor, etapa 1: 30 octombrie 2024
  • Faza grupelor, etapa 2: 4 decembrie 2024
  • Faza grupelor, etapa 3: 18 decembrie 2024
  • Sferturi de finală: 2 aprilie 2025
  • Semifinale: 23 aprilie 2025
  • Finala: 14 mai 2025

8 cluburi din Superliga vor juca în play-off-ul din Cupa României. Mai exact, cele două nou-promovate, Gloria Buzău și Unirea Slobozia, dar și echipele de pe locurile 9-14 din sezonul precedent.

Acestea au fost în urna A și vor juca cu echipe din urna B. Restul de 16 echipe din urna B vor juca între ele. În total, sunt 32 de participante în play-off-ul Cupei României, iar echipele care merg mai departe vor ajunge în grupe.

Dinamo, revedere cu Claudiu Niculescu

Pentru Dinamo, sorții au scos-o în cale pe FC Voluntari, echipa preluată în această vară de Claudiu Niculescu, fostul mare atacant al „câinilor”. Ilfovenii sunt neînvinși în Liga 2 după 3 runde, pe locul 5, cu 5 puncte.

Duelurile pentru play-off-ul Cupei României

1. Concordia Chiajna - Poli Iași
2. FC Voluntari - Dinamo
3. CSM Focșani - Hermannstadt
4. Alexandria - Botoșani
5. Metalul Buzău - U Cluj
6. CSC Dumbrăvița - Petrolul Ploiești
7. CS Afumați - Gloria Buzău
8. Csikszereda - Unirea Slobozia
9. Bihor Oradea - CSM Reșița
10. FC Argeș - Corvinul/Viitorul Tg. Jiu
11. CSM Pașcani - Ceahlăul Piatra Neamț
12. Baia Mare - Râmnicu Vâlcea
13. Sănătatea Cluj- Câmpulung Muscel
14. Unirea Alba Iulia - FCU Craiova
15. Agricola Borcea - CSM Slatina
16. Popești Leordeni - Unirea Ungheni

Ultima echipă calificată în play-off se va decide miercuri, după tragerea la sorți. Corvinul și Viitorul Târgu Jiu se vor înfrunta în ultimul meci din turul 3, pe 21 august de la ora 17:30.

Echipele care sunt deja în grupe

Opt echipe din Liga 1 sunt deja calificate în grupele Cupei României Betano, cluburile care au fost în play-off-ul din Liga 1 în sezonul trecut și primele două din play-out-ul Superligii.

FCSB, CFR Cluj, Universitatea Craiova, Sepsi, Farul, Rapid, UTA și Oțelul sunt calificate deja în grupele Cupei în acest sezon.

Cupa României are o miză importantă. Cine câștigă trofeul joacă în turul 1 preliminar din Europa League în sezonul următor. Corvinul, câștigătoarea Cupei în sezonul precedent, a jucat 6 meciuri în cupele europene în această vară, 4 în preliminariile Europa League și două în preliminariile Conference League.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.